You are here

Top 5 cele mai frumoase plaje din Grecia

Top 5 plaje in Grecia

Clasamentul celor mai bune plaje din Grecia, pe care il voi prezenta in continuare, face probabil obiectul preferintelor pentru multi dintre voi. O vacanta in Grecia, in ciuda tuturor evenimentelor de natura sociala si politica care au avut loc aici recent, este o alegere buna, mai ales datorita climantului exceptional mediteranean, experientelor pe care le puteti trai in leaganul civilizatiei dar, nu mai putin important, a plajelor! Da, apele cristaline de care puteti profita intr-o vacanta pe plaja in Grecia, sunt de neegalat.

Cand vorbim despre plaje in proximitatea Romaniei, se pare ca Spania conduce un clasament ad-hoc, dar Grecia trebuie sa o urmeze indeaproape, mai ales daca ne gandim la zecile de mii de kilometri de apa de culoarea turcoazului si de sutele, poate miile de insule in mijlocul marii.

  • 01 Plaja Elafonisi, Insula Creta

Plaja Elafonisi, Creta

Nu este nicio mirare ca principala noastra optiune pentru cea mai frumoasa plaja a Greciei se afla pe insula Creta! Situata in coltul sud-estic al insulei, plaja este destul de izolata, fara foarte multe alte optiuni in vecinatate, recomandarea noastra fiind sa va aduceti cosul cu mancare, pentru picnic. Plaja Elafonisi este compusa, de fapt, din mai multe plaje separate cu nisip intr-o usoara nuanta de roz si ape de culoarea smaraldului. Inflexiunile nisipului se datoreaza coralului macinat gasit aici, fapt care i-a adus porecla de "plaja roz" sau "Caraibele Cretei".

Plaja se intinde pe o bucata de nisip cumva adancita in mare. Atunci cand nivelul apei este mic, se poate traversa pe jos. Si pentru ca nu suntem singurii carora le place atat de mult plaja Elafonisi, e de inteles ca, in timpul verii plaja se aglomereaza. In acest caz, cea mai buna perioada in care o puteti vizita este in luna septembrie. Chiar daca insula Creta dispune de numeroase plaje de super buna calitate, purtand "steagul albastru", pentru cele mai sigure si mai curate plaje, alegerea noastra ramane plaja Elafonisi, primul loc in topul celor mai frumoase plaje ale Greciei.


  • 02 Plaja Navagio, Zakynthos

Plaja Navagio, Zakynthos

Plaja Navagio, din partea de est a insulei Zakynthos, trebuie sa fie cea mai fotografiata plaja, daca nu din lume, atunci cu siguranta din Grecia. Am vazut foarte multe poze ale acestei plaje inconjurate de stanci abrupte. Istoria locului ne aduce aminte de naufragiul suferit aici de o ambarcatiune de contrabandisti cu tigari, in 1983. In urma evenimentului, plaja ia numele epavei: Navagio. Frumusetea este, poate, accentuata de faptul ca, fiind accesibila doar dinspre mare, prima impresie este cea care iti taie rasuflarea.


  • 03 Plaja Gerakas, Zakynthos

Plaja Gerakas, Zakynthos

O plaja mai naturala si poate mai putin aglomerata se gaseste in apropiere de Vassilikos, cu ape la fel de limpezi si de curate. Plaja Gerakas dispune de cateva sezlonguri, dar nu exista posibilitatea de practicare a sporturilor pe apa, nu sunt baruri sau restaurante, doar cateva formatiuni stancoase, care va protejeaza contra vantului. Plaja Gerakas face parte dintr-un parc national protejat in primul rand datorita speciei rare de broasca testoasa Caretta-Caretta. Daca aveti noroc, poate reusiti sa observati si voi una, chiar daca testoasele ies pe plaja doar in timpul noptii, iar accesul aici noaptea este interzis.


  • 04 Plaja Porto Katsiki, Lefkada

Plaja Porto Katsiki, Lefkada

Porto Katsiki inseamna in traducere libere "portul caprei". Asta pentru ca in trecut doar caprele puteau sa ajunga aici. Mai recent, a fost proiectata o cale de acces, chiar daca mai anevoios, merita! Plaja Porto Katsiki a fost votata in mod repetat ca una dintre cele mai frumoase plaje ale Europei. Daca ajungeti acolo in timpul verii, incercati sa o faceti pe jos, drumul fiind extrem de aglomerat, puteti avea surpriza sa nu va puteti intoarce masina si din cauza drumului foarte ingust. Daca doar doriti sa faceti poze sau sa aruncati o privire, ar fi mai potrivit sa va imbarcati intr-u vaporas de croaziera, care pleaca regulat din Vassiliki sau Nydri.


  • 05 Plaja Kastani, Insula Skopelos

Plaja Kastani, Insula Skopelos

Plaja Kastani se gaseste pe coasta vestica a insulei Skopelos din Marea Egee. Este una din alegerile noastre pentru ca este diferita de plajele obisnuite pe care le ofera Grecia, prin faptul ca aici sunteti inconjurati de foarte mult verde, mici grupuri de pini, cocotati pe stanci si foarte multe flori. Aici s-au filmat multe dintre secventele filmului Mamma Mia din 2008 iar orasul Skopelos este unul premiat in nenumarate randuri, fiind numita localitatea traditionala cea mai frumoasa a Greciei.


Ca o concluzie si un sfat de incheiere: Daca doriti sa vizitati aceste plaje, nu o faceti in timpul sezonului estival. Si pentru ca preturile sa nu urce pana la cer, incercati sa le vedeti in lunile aprilie, mai sau octombrie, poate si sfarsitul lunii septembrie. Daca vreti sa faceti baie si apa calduta, incercati sa ajungeti in iunie sau in septembrie. In afara de aceste perioade, este destul de aglomerat si experienta voastra nu o sa fie una foarte placuta.

Fotocredit: Elafonisi - Xose Castro, Navagio, Gerakas - heatheronhertravels, Porto Katsiki - cdnbusiness, Kastani - Titanas.