Ghid turistic Insulele Baleare

Dată: 15 Mar 2014
Autor: 

Insulele Baleare formeaza un arhipelag alcatuit din patru insule principale, in partea de est a coastei mediterane a Spaniei. Mallorca este cea mai mare dintre ele si a devenit destinatia favorita dintre cele patru, mai ales in ultimele patru decenii, cand explozia turistica de aici a dus-o pe unul din locurile fruntase pentru locuitorii din partea de nord a Europei, datorita regiunii sale de coasta fantastice si a climei blande. Pe rand, Mallorca, Ibiza, Formentera si Menorca au dezvoltat o industrie turistica preponderent rurala, incercand sa valorifice incredilulul peisaj de care dispun, clima blanda si caracterul prietenos al locuitorilor, laolalta cu traditiile pastrate de acestia, doar aici.

Recent, insula Mallorca a suferit importante modificari privind imaginea sa turistica, trendul modernist fiind revizuit si inlocuit cu unul traditionalist, care sa-i arate in primul rand latura neatinsa. Cateva dintre resorturile turistice invechite, construite pentru a satisface o masa amorfa de cerinte de vacanta, au fost demolate, intr-o remarcabila incercare de a reveni la brandul care a consacrat Mallorca. Palma de Mallorca reprezinta acum unul dintre cele mai cautate si mai apreciate mici orase spaniole.

Insula Ibiza, destinatia cea mai cautata de catre tineri dintre toate insulele Baleare, este faimoasa pentru petrecerile sale in ritmuri de muzica rave, trance si house, concentrate in jurul capitalei, orasul Ibiza, in resorturile high-class din San Antonio sau pe plajele din Playa d'en Bossa. Restul insulei ramane neatins de tehnologie, destul de rural ca si aspect, cu golfulete superbe si apa cristalina, cu nuante de turcoaz. Formentera, cea mai mica si cea mai putin populata dintre insulele Baleare, este separata de Ibiza doar printr-un canal ingust, accesul acolo facandu-se doar cu feribotul. Plajele care ingradesc masa de uscat sunt extrem de apreciate pentru nisipul alb si fin.

Menorca este renumita pentru micile si pitorestile sale golfuri. Insula a promovat turismul natural, evitand astfel implozia de turism de masa. Atrage in special familiile, turistii mai in varsta si persoanele in cautare de o vacanta linistita. Cele patru insule ale Balearelor, mai mult sau mai putin diferite, cu o istorie milenara, au atu-uri greu de ignorat. Intr-o lume moderna, in care tehnologia lupta sa ia locul adevaratelor valori, Insulele Baleare lupta pentru a-si pastra caracterul natural si traditional.