Grădina Zoologică Viena - Schönbrunn

Dată: 21 Apr 2014
Autor: 
Categorii atracție: Grădini zoologice

Gradina Zoologica din Viena (Schönbrunn) este cea mai veche gradina zoologica din Europa si una dintre cele mai frumoase din lume. A fost infiintata, ca si menajerie, de catre imparatul Francisc I Stefan de Lorena, impreuna cu imparateasa Maria Tereza de Austria in anul 1752. Astazi, Gradina Zoologica din Viena inglobeaza peste 500 de specii de animale, de la tigrul siberian pana la furnicari, ursi panda sau elefanti.

In 1759 a fost construit Pavilionul Imparatului (Kaiserpavillon). Magnificul pavilion, decorat cu fresce opulente, picturi in ulei si oglinzi, este pozitionat in centrul domeniului gradinii zoologice si a fost transformat intr-un frumos restaurant (Cafe Restaurant Kaiserpavillon). Seara, dupa inchidere, acest pavilion poate fi inchiriat pentru petreceri private. Gradina Zoologica din Viena se numara astazi printre cele mai moderne si mai bine dotate gradini zoologice din lume. Habitatele animalelor sunt ornate generos, foarte apropiat de mediul natural. Principalele atractii ale gradinii sunt parcurile tematice.

  • 01 Pavilionul padurii tropicale
  • 02 Parcela dedicata exclusiv Americii de Sud
  • 03 Pavilionul ORANG.erie
  • 04 Galeria elefantilor (Elefantengalerie)
  • 05 Casa felinelor mari (Großkatzenhaus)
  • 06 Acvariul (Aquarienhaus)

Este in lista patrimoniului international protejat UNESCO si scena unor premiere senzationale. Gradina consemneaza primul elefant african nascut in captivitate (1906), primul panda urias nascut in captivitate (2007). Aceeasi mamica panda a fost capul de afis al verii anului 2010, dand nastere unui al doilea puisor de panda urias.