Ghid turistic Africa de Sud

Rezervația Naturala Blyde River Canyon, Africa de Sud Rezervația Naturala Blyde River Canyon, Africa de Sud

Africa de Sud a renăscut dintr-un trecut turbulent. În ultimele decenii, s-a impus ca o națiune de referință, atât de pe teritoriu african, cât și din întreaga lume. Încă de la sfârșitul erei Apartheid și instaurarea guvernului democratic din 1990, granițele Africii de Sud s-au deschis pentru a permite accesul unui adevărat potop de turiști, sosiți aici pentru a se bucura de frumusețile naturale excepționale și cultura vibrantă.

Istoria Africii de Sud este una bogată, vizitatorii având șansa să exploreze atracții importante, variind de la câmpurile de bătălie Zulu din KwaZulu-Natal până la Muzeul Apartheid din Johannesburg sau insula Robben, din largul Cape Town. Africa de Sud este, de asemenea, una dintre cele mai diversificate țări ale lumii: „națiunea curcubeu” are 11 limbi oficiale, iar populația sa pestriță formează o amestecătură de culturi africane, asiatice și europene. Fie că rătăciți pe aleile târgurilor indiene din Durban, că vă bucurați de un nyama (gratar) în Soweto sau că degustați varietatea viticolă a regiunii Stellenbosch, veți avea parte de o primire călduroasă peste tot.

Atracția principală a Africii de Sud stă totuși în viața sălbatică de aici. Gazda tuturor celor cinci mari mamifere africane – leul, elefantul, leopardul, bizonul și rinocerul -, laolaltă cu mii de alte specii de plante și de animale, safariurile în mijlocul rezervațiilor naturale precum Kruger sau Parcul Național Hluhluwe rămân cele mai populare activități. Teritoriul cuprinde o gamă largă de climate și terenuri, incluzând deșerturi, munți, platouri, pajiști, tufăriș, mlaștini sau păduri subtropicale. Cea mai bună perioadă pentru a o vizita este primăvara (în emisfera nordică perioada toamnei), în lunile octombrie – noiembrie și toamna, devreme, în martie și aprilie, pentru a evita căldura extremă din timpul verii și umezeala iernilor.

Printre cele mai populare atracții turistice din Africa de Sud se numără Parcul Național Kruger, închisoarea în care a fost deținut Nelson Mandela pe insula Robben, cazinourile din God Reef City, zonele rurale din Soweto și Alexandra, scuba diving în Golful Sodwana, plimbările cu telecabina, la înalțime, până în vârful Munților Table, pentru a obține panorame superbe ale orașului Cape Town, degustări de vin în podgoriile și cramele din Stellenbosch, surfing în Coffee Bay sau scufundările în cuști pentru a privi rechinii din Gangsbaai.

Din România nu există zboruri directe spre Africa de Sud, însă majoritatea orașelor importante europene oferă acest serviciu. Din păcate, din cauza distanțelor mari dintre Europa și sudul continentului african, călătoriile cu avionul în această regiune nu sunt niciodată ieftine. Majoritatea zborurilor dinspre Europa spre Africa de Sud aterizează pe aeroportul Tambo din Johannesburg, însă există zboruri directe și spre Cape Town.

Africa de Sud, țara care a dat doi câștigători ai premiului Nobel pentru pace ce locuiesc pe aceeași stradă din Soweto, Nelson Mandela și Desmond Tutu, combină valorile morale învățate în perioada recentă cu fantastica diversitate naturală și se recomandă ca una dintre cele mai aventuroase destinații turistice ale lumii.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...