Ghid turistic Alpes de Haute Provence

La Rocher de la Baume, în Sisteron La Rocher de la Baume, în Sisteron

Alpes de Haute-Provence este un departament montan situat in partea de sud a Frantei, in nordul popularelor destinatii turistice de pe Coasta de Azur. Zona este cunoscuta pentru sporturile in aer liber si pentru localitatile frumoase din punct de vedere arhitectonic. Una dintre cele mai renumite atractii din zona este Gorges du Verdon, un canion adanc cu privelisti spectaculoase.

Orase istorice

Orasul Sisteron este deseori numit „poarta catre Proventa” datorita locatiei intre doua lanturi muntoase. Este faimos pentru cetatea medievala situata pe inaltimile din apropiere, care domina vizual panorama orasului, inclusiv catedrala din secolul al XII-lea. Climatul zonei, pe perioada verii, este unul foarte cald si cu mult soare, dar, daca va gasiti in zona intr-o zi ploiasa, puteti sa va faceti timp sa vizitati unul dintre cele trei muzee ale orasului: muzeul cetatii in sine, Muzeul Scout Baden-Powell, sau Muzeul Terre & Temps care prezinta pamantul in ansamblu si masurarea timpului.

Micul oras Forcalquier este construit pe pantele unui munte. Orasul are o catedrala superba si strazi inguste, pietruite, specifice zonei; cladirile dateaza din secolele XII – XVI. Muzeele din apropiere prezinta multa artefacte romane. Ziua de luni este zi de targ si se pot cumpara diferite lucruri la preturi mici.

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon este un canion lung de 40 km si adanc de pana la 700 metri. Intinderea impresionanta o gasim intre orasele Castellane si Moustiers-Sainte-Marie, desi drumul de pe marginea canionului poate fi foarte aglomerata cu turistii veniti de pe Coasta de Azur in timpul verii. Sunt, totusi, multe oportunitati sa parcati masina si sa incercati sa faceti fotografii si sa va bucurati de priveliste. La capatul canionului raul Verdon, de culoare verde-turcoas se transforma intr-un lac artificial. Ambele, atat raul cat si lacul, sunt destinatii populare printre iubitorii de caiac iar peretii de calcar ai canionului atrag aici in fiecare an practicanti ai alpinismului sportiv.

Activitati in aer liber

Terenul montan din zona Alpes de Haute-Provence este ideal pentru practicarea sporuturilor si activitatilor in aer liber atat pe perioada iernii cat si a verii. In perioada iernii puteti sa va bucurati de partiile de schi sau de snowboard intr-una dintre cele 11 statiunii din zona. In perioada verii, se poate face paragliding, sau hang-gliding iar varfurile de peste 2000 de metri garanteaza experiente deosebite pentru cataratori. Climatul ramane cald si uscat pe perioada verii, pe cand in perioada iernii aveti de fiecare data zapada pe care o cautati.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...