Ghid turistic Chinchón

Acoperișurile din Chinchón (Tejados) Acoperișurile din Chinchón (Tejados)

Chinchón, la 45 de kilometri sud-est de Madrid, este un loc micuț dar elegant, cu un castel din secolul al XV-lea. Se poate accesa prin intermediul mijloacelor de transport în comun dinspre Aranjuez și Madrid, care însă nu circulă decât de câteva ori pe zi.

Localitatea este renumită pentru „anís”, băutura spirtoasă pe care o puteți încerca într-unul din barurile locale sau în magazinul dedicat Alcoholera de Chinchón, din Plaza Mayor. Museo Etnologico, de pe calle Morata, în imediata apropiere a pieței principale, afișează câteva utilaje tradiționale, folosite la prepararea de anís.

Dacă sunteți în oraș în timpul Paștelui catolic, veți fi martorii punerii în scena a suferințelor lui Iisus, o ceremonie care aduce însă pe străzile micuței localități un număr foarte mare de turiști. În fiecare an, la mijlocul lunii aprilie, Chinchón este gazda Fiesa del Anís y del Vino, o adevărată orgie de degustare a vinurilor și a faimosului lichior de anason. O și mai veche tradiție anuală are loc pe 25 iulie, atunci când, în cinstea Sfântului Iacob (Santiago), se organizează o coridă în Plaza Mayor.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...