Ghid turistic Europa

Dată: 04 Feb 2014
Autor: 

Cu turnul Eiffel, Colosseumul, Kremlinul şi toate farmecele muzicale ale unui pub irlandez tradiţional, desfăşurându-se de la coasta însorită a Portugaliei până la împrăştiaţii Urali, Europa cuprinde 50 de ţări, peste 200 de limbi vorbite, şi o gamă largă de destinaţii turistice faimoase în lumea întreagă, fiind destinaţia de top a românilor.

Partea de vest găzduieşte măreţia culturală a fostelor imperii: Casa Parlamentului din Londra, arta elegantă, suprarealistă din Barcelona şi pilonii civilizaţiei între clădirile prăbuşite ale Atenei antice (fără a menţiona plăcerile lumii romane vechi). La est veţi găsi o lume în curs de dezvoltare, desprinsă nu cu mult timp în urmă din ghearele comunismului şi binecuvântată de frumuseţea rustică a spaţiului rural românesc şi de aspectul gotic şi boem al frumoasei Praga.

Sunt experienţe pe care nu le veţi uita niciodată, de la răsăritul de soare din ziua cea mai lungă din an în Stonehenge până la pleoscăitură blândă a gondolei prin ţesătura de canale din Veneţia. Pentru iubitorii de natură avem vârfurile semeţe ale Alpilor şi Pirineilor care pot lua minţile oricărui alpinist sau schior devotat. Cu puţin noroc, aveţi posibilitatea de a respira aerul din depărtata Norvegie, sub lumini stranii, de Fată Morgana sau înota cu broaştele ţestoase pe coasta rustică a Greciei.

Pentru cei care apreciază viaţa bună mai mult decât orice, Germania are berăriile, Monaco are strălucirea cazinourilor, glamourul starurilor şi muzica festivalurilor muzicale văratice. Pieţele ninse din perioada Crăciunului vă pot conecta cu spiritul sezonului, cu mirosul de sărbătoare, în timp ce nonconformistul Amsterdam vă permite să testaţi tabu-uri fără a încălca legea. Şi în cursul zilei, dacă vă este foame, puteţi servi cremă de îngheţată în Italia, midiile belgiene, calmarii prăjiţi din Spania, găluştele Cepelinai din Lituania, determinându-vă să îi convingeţi pe bucătari să vă dea mai multe reţete culinare.

Transportul în zonă este facil, cu autocarele pe distanţe foarte lungi, linii aeriene low-cost sau bilete de tren Euro Pass, care vă ţine în permanentă mişcare prin belşugul de ţări şi culturi. Să înţelegeţi ce se întâmplă este iar uşor, datorită numărului din ce în ce mai mare de europeni care vorbesc limba engleză. La fiecare graniţă a Europei vă aşteaptă un nou salut: un pahar de vin la intrarea în Franţa, o ceaşcă de cafea tare în Italia, o bol de măsline în Grecia, un ţoi de vodcă în Ucraina, fiecare dintre ele unic şi de neuitat.