Oasis of the Seas

Vaporul Oasis of the Seas Vaporul Oasis of the Seas

Detalii Royal Caribbean

Oasis of the Seas este, alaturi de Allure of the Seas, la data scrierii acestui articol, pe locul doi în lume ca mărime (tonaj), după Symphony of the Seas. Vasul are o capacitate de peste 5400 de pasageri, un design uluitor si un interior foarte luxos. Dimensiunile sale sunt incredibile dar, vaporul este mult mai frumos si mai luxos decat va puteti imagina. Oasis of the Seas este de cinci ori mai mare decat celebrul Titanic si pretul sau de fabricatie depaseste orice imaginatie: 1,5 miliarde de dolari americani.

Oasis of the Seas a fost vaporul gigant care a atras atentia tuturor la sfarsitul anului 2009. Vasul poarta supranumele de „resort turistic plutitor” si nu este deloc o gluma. Ofera mult mai multe distractii si mai multe avantaje decat oricare alt luxos resort turistic de pe uscat. De-a lungul timpului, de la lansare si pana acum, nava a colectat cateva din cele mai inalte titluri din industria construirii vapoarelor de croaziera si in materie de design. Este cea mai lunga, mai lata, mai inalta si cu siguranta mai scumpa nava de croaziere din lume (alaturi de vaporul din aceeasi clasa Oasis, Allure of the Seas). Cei de la Royal Caribbean au simtit necesitatea proiectarii unui astfel de vapor, pentru a-si pune in practica toate ideile lor inovatoare, cu speranta ca, in aceste conditii de criza, oferirea unei solutii complete de divertisment va atrage toate categoriile sociale. De asemenea, potrivit companiei de croaziera, Royal Caribbean doreste sa demonstreze intregii lumi, o data cu lansarea clasei Oasis, ca o croaziera in aceste conditii perfecte, nu mai inseamna un sejur pasiv, ci unul activ.

Camerele pentru pasageri sunt pozitionate si echipate in functie de puntea pe care sunt asezate si de clasa, de la cele mai mici cabine, de clasa a III-a, cu o camera de zi micuta dar cu baie proprie, pana la apartamentele de lux, cu sufragerie, dormitor si balcoane incapatoare. La bordul Oasis of the Seas pot naviga peste 5400 de pasageri, serviti de un echipaj de 2165 de oameni. Puteti gasi aici un numar mare de activitati sportive, precum peretele pentru catarari, teren de baschet, patinoar, mini golf si sala de fitness. Vaporul are, de asemenea, un Spa luxos si un centru de infrumusetare. Una din principalele atractii pe care le putem gasi pe Royal Caribbean este simulatorul de surf, care imita pana la perfectiune practicarea acestui sport pe mare, cu avantajul ca puteti regla viteza si inaltimea valurilor.

Oasis of the Seas dispune de 7 adevarate cartiere, cu tematici diferite: Royal Promenade, Boardwalk, Central Park, Vitality at Sea Spa and Fitness Center, Entertainment Place, Pool and Sports Zone si Youth Zone. Inainte de a fi lansat, vaporul a fost „botezat” de sapte doamne faimoase la nivel mondial: Michelle Kwan, Gloria Estefan, Dara Torres, Shawn Johnson, Keshia Knight Pulliam, Jane Seymour si Daisy Fuentes. A pornit in primul sau voiaj la 1 decembrie 2009 si a navigat, timp de 4 zile, vizitand porturile Port Everglades si Fort Lauderdale, Florida, ceremonia de lansare avand-o la bord pe celebra cantareata pop Rihanna. Dispune de nu mai putin de 24 de locuri pentru a lua masa, de la restaurante pana la fast foods. Oasis of the Seas are, de asemenea, 42 de lifturi, unul dintre ele fiind decorat ca un bar, urcand si coborand 3 etaje, oferind, in acest timp, o incredibila vedere la mare. Cele mai luxoase cabine sunt asemanatoare duplexurilor de pe uscat, fiind dispuse pe 2 etaje (ultimele 2 ale vaporului), cu un living room de 150 de metri patrati si vedere la mare.

Dimensiuni, statistici

 • Lungime: 361,6 metri
 • Lățime: 60,5 metri
 • Tonaj: 225.282 tone
 • Viteză: 41,9 kmph
 • Țară de înregistrare: Bahamas
 • Șantier naval: Turku, Finlanda
 • Lungime: 361,6 metri
 • Lățime: 60,5 metri
 • Tonaj: 225.282 tone
 • Viteză: 41,9 kmph
 • Țară de înregistrare: Bahamas
 • Șantier naval: Turku, Finlanda

Servicii, facilități

Sală de jocuri divertisment: Da
Cazino: Da
Baruri: Da
Salon înfrumusețare: Da
Capelă: Da
Discotecă, ring de dans: Da
Curățătorie: Da
Spălătorie automată cu autoservire: Nu
Lifturi: Da
Jacuzzi: Da
Bbliotecă: Da
Sală de teatru, cinema: Da
Cinema în aer liber: Da
Magazine: Da
Centru Spa: Da
Serviciu de telefonie mobilă: Da
Internet café: Da
Internet wireless: Da

Sport și mișcare

Teren de baschet: Da
Simulator de golf: Nu
Lecții mini-golf: Da
Teren de tenis de câmp: Nu
Centru fitness: Da
Patinoar: Da
Perete alpinism: Da
Piscină: Da

Facilități cabine

Cabine interconectate: Da
Room service 24/7: Da
Seif în cameră: Da
Mnibar: Da
Televizor: Da
Accesibilitate scaun cu rotile: Da
Uscător de păr: Da
Telefon în cameră: Da

Facilități pentru copii și familie

Îngrijire copii, babysitting: Da
Piscină pentru copii: Da
Programe de divertisment pentru tineri: Da
Cameră de joacă pentru copii: Da
Centru pentru tineret: Da

Surse imagini

Ultimele vapoare de croazieră

Vaporul de croazieră Liberty of the Seas

Liberty of the Seas

Succesul adus de lansarea clasei Freedom a continuat eforturile Royal Caribbean de a aduce inovațiile la bordul vapoa...
Vaporul de croazieră Adventure of the Seas

Adventure of the Seas

Oferind totul în materie de croaziere, de la peretele de alpinism la patinoar, Adventure of the Seas este u...
Vaporul Enchantment of the Seas

Enchantment of the Seas

Vaporul de 82.000 de tone din clasa Vision, Enchantment of the Seas este o navă de croazieră inovatoare, cu...
Vaporul de croazieră Brilliance of the Seas

Brilliance of the Seas

Acest vapor de croazieră va satisface și pe cei mai exigenți dintre turiști, cu precădere pe iubitorii de mișcare și ...