Air France

Compania aeriană Air France Compania aeriană Air France

Air France a fost fondată inițial în 1933, prin fuziunea a cinci companii aeriene franceze. După fuziunea din 2004 cu KLM, compania națională olandeză – Royal Dutch Airlines, Air France a devenit o subsidiară a grupului Air France – KLM. O companie în esență privată, cu acțiuni ale statului francez de până în 20 de procente, Air France a continuat să zboare sub sigla proprie și după fuziune. Operând o flota formată de aeronave Airbus și Boeing, Air France – KLM este cea mai mare companie aeriană a lumii în funcție de veniturile operaționale, dar și cea mai mare din Europa, în funcție de totalul de mile zburate de pasageri.

Doar în cadrul Franței, compania operează zboruri spre aproape 40 de destinații, printre care Paris, Nantes, Nisa, Marsilia, Lyon, Ajaccio, Rennes, Strasbourg sau Toulouse, dacă adăugăm și zborurile subsidiarelor Air Corsica, Airlinair, CityJet, Chalair și HOP!. În Europa, acoperă toate statele, cu zboruri din aeroportul Charles de Gaulle din Paris și aeroporturile secundare din Paris Orly, Lyon și Nisa. Compania totalizează un număr de 150 de destinații din 83 de țări, spre 6 continente.

Din București, Air France efectuează zboruri directe spre Paris, aeroportul Charles de Gaulle, iar cu escală în majoritatea destinațiilor operate, folosindu-se și de zborurile companiilor din alianța SkyTeam, ce include și Tarom, compania noastră națională, Aeroflot, Alitalia, Czech Airlines, China Airlines, KLM și altele. Cele mai populare rute sunt operate spre sud-estul Asiei, dar și în întregul continent american.

Programul Flying Blue oferă gratuit posibilitatea pasagerilor să câștige mile de zbor de fiecare dată când zboară cu Air France, KLM, Air Europa sau oricare altă companie parteneră. Calitatea de membru de fildeș este oferită în momentul în care se adaugă primele mile. Ulterior, clienții pot câștiga calitatea de membru Silver, Gold sau Platinum, în funcție de numărul de mile zburate. Milele sunt acordate în funcție de distanțele zburate și de clasa de confort. De exemplu, se pot câștiga zboruri spre destinații europene începând cu 10.000 de mile totale zburate.

Condiții de zbor

Un program de cinema, știri și TV, jocuri și muzică sunt disponibile în anumite zboruri long-haul (de cursă lungă). În clasa La Premiere, locurile sunt concepute pentru a oferi intimitate. Cabinele consistă în 4-8 locuri, cu 50% mai mult spațiu personal decât la clasa economică. Locurile se transformă în paturi confortabile, în timp ce câteva spații de depozitare sunt puse la dispoziția pasagerilor. Mesele și vinul, servite la această clasă, sunt din categoria rafinată. La clasa Affaires, este rezervată zona din partea din față a aeronavei cu câte 2 locuri pe fiecare rând. Locurile se pot modifica în paturi pentru confort maxim. Mesele și vinurile sunt și ele de o calitate deosebită.

Bagaje

Greutatea și numărul bagajelor depind de destinație și clasa de zbor. Totuși, există reglementări pentru dimensiunile maxim permise ale fiecărui bagaj în parte. Astfel, bagajul de mână nu trebuie să depășească 55 cm lungime, 35 cm lățime și 25 cm înălțime, la clasa economică, indiferent de destinație. Greutatea totală a bagajului de mână nu trebuie să fie mai mare de 12 kilograme. Pentru clasa Business și clasa La Première, greutatea bagajului urcă până la 18 kilograme.

Bagajele de cală

Variază semnificativ în funcție de destinație, clasa de zbor și calitatea de membru. Pentru zborurile din interiorul Franței și în spațiul european, nord-african și Israel, greutatea pentru bagajul de cală este de maxim 23 de kilograme la clasa economică. Dimensiunea totală pentru acest tip de bagaj nu trebuie să însumeze mai mult de 158 centimetri (lungime + lățime + înălțime). Dacă sunteți membru Silver, Gold sau Platinum, aveți dreptul la 2 astfel de bagaje. La clasa economcă Premium, aveți dreptul oricum la 2 bagaje gratuite. Clasa Business, în general, oferă 2 bagaje de 32 kilograme fiecare.

Bagajele nu trebuie să depășească 32 de kilograme în greutate. Dacă limita gratuită este 23 de kilograme, diferența până la 32 kg se face contra-cost. Pentru zborurile de cursă lungă spre America de Nord sau sud-estul Asiei, se aplică aceiași formulă, de 1 bagaj gratuit per pasager, de până la 23 de kilograme. Mai multe informații despre bagaje puteți găsi pe site-ul companiei, www.airfrance.com.

Contact

Air France își desfășoară activitatea în principal la Roissy, pe aeroportul Charles de Gaulle, în partea de nord a Parisului. În 2008, Roissy a fost al 5-lea cel mai aglomerat aeroport din lume, în funcție de numărul de pasageri deserviți, cu peste 60 de milioane. A fost și cel mai aglomerat aeroport din Europa, în funcție de operațiunile aeronavelor. Pentru identificare, codul IATA al Air France este AF, iar codul ICAO este AFR.

Sediul din București al companiei aeriene Air France este Strada Buzești 85. Numărul de telefon: 021.206.9200.

Surse imagini