Climă Spania

26 Mar 2014

Condițiile de mediu variază de-a lungul și de-a latul Spaniei, însă țara se bucură, în general, de o climă mediteraneană blândă, cu peste 3.000 de ore de soare în fiecare an. Locația Insulelor Canare, în largul coastei vestice a Africii, produce temperaturi medii de peste 20 de grade anual, cu mici diferențe de temperatură de la zi la noapte și independent de sezon.

Coasta Cantabriei are o climă blândă și precipitații abundente. Iernile sunt blânde, iar verile temperaturile depășesc rareori 25 de grade Celsius. În părțile mai înalte ale Spaniei, precum Pirineii sau Munții Cantabriei și Sierra Nevada, precum și de-a lungul lanțurilor montane centrale, vremea este ceva mai rece, cu zăpadă de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii.

Primăvara și toamna sunt, probabil, cele mai bune sezoane pentru a vizita Spania, în special primăvara, atunci când se desfășoară marea majoritate a festivalurilor și evenimentelor importante, iar clima Spaniei este cea mai plăcută. Lunile de vară iulie și august pot fi extrem de aglomerate și, în același timp, extrem de călduroase în anumite regiuni.