Carnival Cruise Lines

Compania de croaziere Carnival Cruise Lines Compania de croaziere Carnival Cruise Lines

Cu reputația de lider al industriei mondiale a croazierelor, Carnival Cruise Lines este, fără îndoială, una dintre cele mai populare companii de pe piața românească. Cu sediul general în Miami și alte câteva centre administrative răspândite pe teritoriul Statelor Unite, Carnival oferă croaziere cu plecare din peste 20 de porturi americane și câteva sute de porturi de pe mapamond. Destinațiile sunt la fel de diversificate precum și vapoarele ce le operează, de la Caraibe la Riviera Mexicană, de la Canada la Alaska, Canalul Panama, Marea Mediterană, America de Sud, Tahiti și insulele din Pacific, Noua Zeelandă, Australia, țările baltice și insulele britanice. Compania se așteaptă la peste 4 milioane de turiști în fiecare an, cel mai mare număr din întreaga industrie.

Succesul de care se bucură Carnival astăzi se datorează faimoaselor Fun Ships, cu un număr ce a crescut de la una singură în 1972, cu o istorie nefericită – eșuată imediat după lansare -, la 23, câte dispune în prezent. Carnival este o companie diferită de cea lansată acum peste 40 de ani de inovatorul industriei Ted Arison, fondator, printre altele, și al companiei Norwegian Cruise Lines. Cu un număr extraordinar de vapoare și un personal calificat, cu pasiune pentru ospitalitate și servicii, Carnival Cruise Lines a transformat sejururile destinate în trecut doar turiștilor bogați în vacanțe pe care și le poate permite toată lumea.

Cunoscută sub egida „The Fun Ships”, flota Carnival consistă în mai multe clase de vapoare – Fantasy, Destiny, Triumph, Conquest, Splendor, Spirit și Dream. În momentul redactării acestui articol, se cunoaște faptul că la totalul de 23 de vapoare deja existente, în 2016 i se va adăuga primul vapor dintr-o clasă nouă, denumit sugestiv Carnival Vista, cu un tonaj mai mare decât celelalte vase din flotă. Cele mai vechi dintre ele, în clasa Fantasy, au trecut prin renovări majore începând cu 2008. Aceste modificări și modernizări au fost dublate de inițiativa Evolutions of Fun, fiindu-le adăugate noi facilități, precum parcuri acvatice și televizoare flat-screen în cabine. Carnival Dream, prima din clasa Dream, a devenit cea mai mare navă de croazieră din flotă în momentul introducerii sale, în 2009. În aceeași clasă au mai fost lansate la apă încă două vase, Carnival Magic în 2011 și Carnival Breeze în 2012.

America este cea mai importantă piață de desfacere al produsului Carnival – mare parte din ei între 35 și 55 de ani, însă sunt reprezentate toate vârsteșe. Cei ce doresc pur și simplu să se relaxeze și să nu fie deranjați, nu vor primi satisfacție la bordul vapoarelor Carnival. O croazieră cu ei înseamnă sute de activități posibile, cu anunțuri repetate despre orele de începere în boxele instalate pe toată suprafața vapoarelor. Activitățile pot varia de la concursurile din preajma piscinelor, la vânători de comori, turnee de bingo, conferințe pe diferite teme și multe, multe altele. Stilul vieții de noapte promovat la bordul vapoarelor Carnival este preluat din Las Vegas, cu spectacole de tipul celor pe care le puteți vedea pe Broadway, iar restaurantele variază de la cele tematice, la „à la carte”, la cele de tip bufet, pizzerii, gelaterii sau grill. Cazinourile și clubul de noapte, omniprezente pe fiecare dintre vapoarele Carnival, completează imaginea distracției de la bordul vapoarelui marelui concern.

Surse imagini

Ultimele companii de croazieră

Compania de croaziere Princess Cruises

Princess Cruises

Începută în 1965 ca o linie micută de lux, ce plimba pasagerii bogați ai Americii între Los Angeles și Riviera Mexica...
Compania de croaziere P&O Cruises

P&O Cruises

Companie fondată în Anglia, în anul 1837, de un industriaș pe nume Arthur Anderson, P&O Cruises sau așa...
Compania de croaziere Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line are o istorie complicată și dificilă, iar în ciuda faptului că a fost prima companie apăru...
Compania de croaziere Holland America Line

Holland America Line

Cu peste 135 de ani de experienta, Holland America Line este recunoscuta ca una dintre companiile de croazi...