Harta orașelor Franței

Detalii Franța

Harta orașelor Franței Harta orașelor Franței

Harta afișează cele mai importante orașe din Franța, în general capitalele regionale și/sau departamentale. În Franța, denumirile generice utilizate pentru a desemna localitățile diferă de modul de catalogare românesc. Franța are comune, ce pot fi orașe, diferit față de termenul „comune” din limba română, înțeles ca o grupare de unul sau mai multe sate.

O abordare similară avem și în limba engleză, unde găsim „town”, ce poate însemna un oraș mai mic, dar nu neapărat. Denumirea de oraș era conferită ca un privilegiu în Evul Mediu. Astăzi, regulile s-au schimbat – un oraș poate primi distincția din mai multe considerente, legate de mărime, populație, istorie sau cultură. Nu există o regulă strictă peste tot. De pilda, în Japonia, o localiatate cu peste 50.000 de locuitori este oraș.

În Franța există peste 400 de localități ce pot primi distincția de oraș, toate cu peste 20.000 de locuitori. Este imposibil să includem toate orașele Franței pe o hartă atât de mică fără să creăm confuzie și să intercalăm numele respectivelor localități.

Surse imagini

Ultimele hărți

Hartă voievodate Polonia

Hartă voievodate Polonia

Hartă online Afganistan

Hartă provincii Afganistan

Harta online a districtelor din Barcelona, Spania

Hartă districte Barcelona

Hartă online provincii Albania

Hartă provincii Albania

Hartă online regiuni Armenia

Hartă regiuni Armenia

Harta online a orașelor din Aruba

Hartă localități Aruba