Castelul Alaró

Ruinele castelului Alaro Ruinele castelului Alaro

Detalii Mallorca

Castelul Alaro este o fortificatie medievala construita in secolul al XIII-lea in zona ocupata acum de municipalitatea Alaro, in mijlocul Muntilor Tramuntana. Este bine cunoscut faptul ca, dupa cucerirea catalana a insulei, populatia maura ramasa a incercat sa-si gaseasca adapost in munti, pentru a se proteja impotriva atacurilor invadatorilor.

Ei au construit astfel de fortificatii, unele dintre ele adevarate fortarete de necucerit, in varful unor varfuri montane de peste 500 de metri altitudine. Aceste locatii au fost si ele cucerite, intr-un final, chiar daca au rezistat o perioada destul de lunga. Una dintre aceste locatii este Castelul Alaro, compus acum doar din cateva ziduri imprastiate, cinci turnuri si cateva cisterne pentru apa.

Dupa o lunga perioada in care locuitorii musulmani ai castelului au fost supusi unor amenintati constante, se predau armatei lui Pere el Cerimonios, in 1343. In secolele al XIV-lea si al XV-lea, castelul este abandonat in mod treptat de populatia civila si functioneaza ca garnizoana militara, pana in 1741. In acest timp, a fost construit oratoriul, pentru a servi ca edificiu religios. Chiar si astazi, in afara activitatilor turistice tipice, Castelul Alaro este folosit si in scopuri religioase.

Pentru a ajunge la Castelul Alaro, aveti nevoie sa ajungeti mai intai in localitatea Alaro si sa va indreptati spre localitatea Orient si sa schimbati apoi sensul calatoriei spre posesiunea Es Verger. Apoi puteti alege sa continuati la pas sau cu masina. Este recomandat sa continuati sa urcati pe jos, pentru a beneficia de privelistile absolut uimitoare din vecinatate, intre copacii de maslini. Oricum ati prefera sa faceti, exista un punct de unde nu mai puteti avansa cu masina si va trebui s-o luati pe jos. Ultimul loc in care va puteti lasa masinile este un teren mai plat la Es Pouet. Colinele pe care va trebui sa urcati nu sunt foarte abrupte, calea de acces fiind in unele locuri pavata sau acoperita cu pietris. Aproape de Castelul Alaro veti intalni o scara stancoasa, usor de urmarit, dupa care ajungeti la minunata structura medievala.

Chiar daca structura in sine are propriile atractii, precum turnul numit Preso dels Moros (sau la Torre de la Cova), pestera Sant Antoni sau oratoriul, ochii va vor fi atintiti spre platoul montan si valea situata la poalele varfului de munte, inconjurand astfel culmea. In zilele insorite, de pe platoul de observare situat langa Castelul Alaro, veti avea posibilitatea sa admirati panorama golfului Alcudia si chiar a Marii Mediterane.

Detalii obiectiv turistic

 • Adresa

  municipalitatea Alaro, Mallorca

 • Transport

  pe jos sau cu masina din localitatea Alaro

 • Telefon
  971.182.112
 • Website
 • Orar

  se poate vedea zilnic

 • Tarif

  gratuit

Etichete:

Ultimele obiective turistice

Silueta deosebită a Atomiumului din Bruxelles

Atomium

Proiectat drept simbolul și pavilionul principal al Târgului Mondial de la Bruxelles din 1958, acest atom uriaș de 10...
Interiorul gotic al bisericii

Santa Maria sopra Minerva

Cine ar ghici că în spatele fațadei masive de secol al XVII-lea a Santa Maria sopra Minerva se află singura biserică ...
Turnul Eiffel văzut de pe Sena

Turnul Eiffel

A fost odata cea mai inalta constructie de pe pamant. Turnul Eiffel este, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turisti...
Interiorul Musée Alsacien

Musée Alsacien

Musée alsacien (muzeul Alsaciei) este un muzeu din departamentul francez Bas-Rhin. A fost inaugurat pe 11 mai 19...