Ghid turistic Mallorca

Panoramă din dronă a Golfului Alcúdia Panoramă din dronă a Golfului Alcúdia

Mallorca poate fi orice iti doresti sa fie. Are o istorie milenara, o cultura de luat in seama, dispune de frumuseti naturale unice in lume, o abundenta de locatii absolut incantatoare, restaurante si cafenele de la high-class la fast-food.

Primii 6000 de ani din istoria Mallorca au avut mai putin efect in modificarea peisajului insular decat ultimii 40 de ani. Explozia dezvoltarii turistice in Mallorca din anii 1960, a reprezentat betonarea unor sectiuni extinse din zona de coasta, inconjurand astfel cele cateva zeci de plaje si golfulete, lasand deoparte in mare masura latura culturala a acestor locuri. Doar in ultima perioada de timp, autoritatile au facut eforturi deosebite pentru a feri Mallorca de eventualele excese care ar fi transformat cea mai mare insula a Balearelor intr-o destinatie scumpa, ultramoderna. Cu adevarat, excesele din domeniul turistic prezente aici, care ar fi dus, fara doar si poate la crearea unui stereotip, sunt considerate in acest moment de catre localnici irelevante.

Viata din centrul insulei Mallorca, din partea de sud si chiar din capitala Palma, se desfasoara inca intr-un ritm unic. Nu veti reusi sa descoperiti zone de o frumusete naturala neatinsa, precum in partea de centru a insulei, foarte cunoscuta in randul expatriatilor, dar va veti putea aseza la o terasa pentru o sorbi dintr-un pahar de vin rosu, cu privirile intr-o piata tipica, de forma rotunda sau la biserica de stil gotic, din vremuri aproape imemoriale. Puteti aprecia, in acest fel, ca sunteti intr-un loc remarcabil, departe de atmosfera prezenta pe plaiurile mioritice.

Ghidul turistic Globi.ro isi doreste sa va prezinte si cateva din partile mai putin cunoscute ale insulei Mallorca. Fata de alte ghiduri turistice, nu ne vom indrepta atentia cu exclusivitate in directia marilor resorturi din Magaluf sau Cala Millor. Turistii prefera vizitele in aceste locatii pentru ca reprezinta un salt de dimensiuni acceptabile intr-un fundal cultural necunoscut si pentru ca au o deosebita valoare. Bineinteles, speram ca citind despre Valldemossa, Peninsula Formentor sau Palma, sa va convingem sa mergeti acolo si sa vedeti cu ochii vostri ce are Mallorca de oferit, nu doar sa o asemuuiti cu o versiune mai calda a Spaniei continentale. Primiti un ajutor neasteptat si din partea infrastructurii pe care autoritatile maiorchine vi le pun la dispozitie. In acest fel, intr-o perioada foarte scurta puteti face saltul din mijlocul muntilor Tramuntana spre campiile pline de rodul muncii localnicilor si mai departe spre strazile medievale sau de ce nu, plajele fantastice.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...