Mănăstirea (Sanctuarul) Lluc Escorca

Panoramă a mănăstirii Lluc Panoramă a mănăstirii Lluc

Detalii Mallorca

Lluc este o veche manastire maiorchina, fondata in secolul al XIII-lea si cel mai important punct de pelerinaj de pe insula.

Indiferent de punctul de plecare pe care vi l-ati ales, drumul in sine spre manastirea Lluc este o experienta care va ridica nivelul adrenalinei, pe masura ce va apropiati. Fie ca alegeti sa luati parte intr-o excursie organizata sau doriti sa parcurgeti acest traseu cu masina personala sau pe jos, veti observa ca, pe masura ce altitudinea se schimba, aerul devine mai curat. Peretii abrupti de stanca ale Puig de Massanella, de pe partea dreapta a drumului, va dau fiori, rasfrangandu-se in abisul de dedesubt.

Pentru a ajunge la Manastirea Lluc plecand din Palma, aveti nevoie, in prima instanta, sa urmati autostrada MA-13, principala cale de acces intre Palma si Sa Pobla, pana cand ajungeti in localitatea Inca, de unde trebuie sa faceti dreapta pana cand gasiti Avinguda d’Inca a Lluc. Traversati intreaga localitate si continuati pe MA-2130 direct spre Lluc. Manastirea este situata intr-o vale intinsa, in partea de nord a insulei Mallorca, parte a municipalitatii Escorca.

Manastirea Lluc (cunoscuta si sub numele de Sanctuarul Lluc), aflata la 500 de metri deasupra nivelului marii, este, incepand din secolul al XIII-lea, cel mai important punct de oprire pentru pelerinii care vor sa vada „La Moreneta”, o statuie faimoasa, capabila de miracole, conform spuselor locale. Statuia o infatiseaza, in nuante mai inchise, pe Sfanta Maria si pruncul Iisus. Numele provine de la culoarea inchisa a fetei si a capului Madonnei. In spaniola, „morena” inseamna „intunecata” sau „bruneta”. Legenda spune ca statuia a fost gasite de un tanar pastor maur in interiorul unei pesteri din muntii din apropiere si, dupa ce a fost dusa in interiorul manastirii, a disparut subit. Procesul a fost repetat de trei ori. A fost intr-un final „convinsa” sa stea in manastirea Lluc doar dupa ce a capatat propria capela si a fost gravata cu pietre pretioase.

O alta caracteristica mai ciudata a manastirii Lluc, de data aceasta in stransa legatura cu industria turismului, este ca puteti inchiria cateva dintre vechile camere monastice.

Detalii obiectiv turistic

 • Adresa

  Plaza Peregrins 1, 07315 Escorca, Mallorca

 • Transport

  cu masina sau pe jos

 • Telefon
  971.871.525
 • Website
 • Orar

  in fiecare zi a anului

 • Tarif

  gratuit

Etichete:

Surse imagini

Ultimele obiective turistice

Silueta deosebită a Atomiumului din Bruxelles

Atomium

Proiectat drept simbolul și pavilionul principal al Târgului Mondial de la Bruxelles din 1958, acest atom uriaș de 10...
Interiorul gotic al bisericii

Santa Maria sopra Minerva

Cine ar ghici că în spatele fațadei masive de secol al XVII-lea a Santa Maria sopra Minerva se află singura biserică ...
Turnul Eiffel văzut de pe Sena

Turnul Eiffel

A fost odata cea mai inalta constructie de pe pamant. Turnul Eiffel este, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turisti...
Interiorul Musée Alsacien

Musée Alsacien

Musée alsacien (muzeul Alsaciei) este un muzeu din departamentul francez Bas-Rhin. A fost inaugurat pe 11 mai 19...