La Barceloneta

Dată: 19 Apr 2014
Autor: 
Categorii atracție: Cartiere

La Barceloneta a fost inițial aria pescărească a orașului, beneficiind enorm de pe urma organizării Jocurilor Olimpice din 1992, eveniment ce a marcat schimbarea la față a întregii zone litorale a capitalei catalane. Astăzi, această zonă oferă o nouă și superbă linie a orizontului. Noile adăugiri, facilități și plaje, au permis localnicilor să se bucure de propriul oraș, așa cum o fac turiștii. Această porțiune extinsă, ce cuprinde numeroase facilități de recreere, oferind o multitudine de lucruri de făcut, vă permite să vă bucurați de soare, fie pe plaje, fie de-a lungul promenadelor.

Situat în districtul Orașului Vechi din Bacelona, Ciutat Vella, cartierul La Barceloneta a fost construit în secolul al XVIII-lea și locuit inițial de foștii rezidenți ai cartierului învecinat, Ribera, mutați la construirea Parcului Ciutadella în El Born. Barceloneta este deservită de propria stație de metrou, pe Linia 4. Există și o serie de magazine unde puteți face shopping sau vă puteți achiziționa răcoritoare - cafenele, restaurante și baruri -, la o aruncătură de băț de Mediterană.

La Barceloneta adăpostește și vechiul port - Port Vell -, o zonă ce adaugă întregului cartier nenumărate opțiuni de cazare și shopping, un cinema IMAX și un Acvariu situat în mall-ul Maremagnum, însă oferă și priveliștile splendide ale portului de agrement, aglomerat pe tot parcursul zilei. La marginea Port Vell se află artera principală a cartierului, Passeig Joan de Borbó, una din cele mai bune locații pentru a cumpăra pește și fructe de mare. Strada este locul în care localnicii preferă să servească o paella tradițională duminica, alături de o sticlă de vin bun sau o carafă de sangria.