Districtul Ciutat Vella din Barcelona

Dată: 19 Apr 2014
Autor: 
Categorii atracție: CartierePuncte de reper

Ciutat Vella, ce înseamnă în catalană "oraș vechi", este compus din câteva cartiere, unele dintre ele cunoscute de majoritatea turiștilor din orașul iberic: El Raval, El Gòtic, La Ribera - ce include El Born și La Barceloneta, vechea zonă a pescarilor locali. Districtul este alcătuit dintr-un labirint complicat de alei, străduțe înguste, artere rutiere întrepătrunse, o planificare urbană diferită de cea a restului orașului. Una din străzile cele mai importante ale Ciutat Vella este faimoasa Les Rambles, un bulevard ce se derulează de la Plaça Catalunya până pe malul Mării Mediterane, ce împarte cartierele El Raval și El Gòtic. Rambles este și una din cele mai frecventate străzi pentru turiști. Este numele de plural pentru Rambla, ce se traduce pe catalană în "stradă", fiind compusă de mai multe străduțe, cap la cap.

Într-unul din capete, aproape de piața Catalunya, este Rambla de Canaletes, numită așa după fântăna pe care o puteți vedea aici, locul favorit pentru fanii echipei FC Barcelona, la sărbătorirea marilor victorii. Mergând mai jos, următoarea secțiune poartă numele de Rambla dels Estudis, cu referire la biblioteca găzduită de vechea clădire de pe colț cu strada spitalului. La jumătatea drumului, puteți admira pavajul în mozaic realizat de Joan Miró, în fața Boqueria, una dintre cele mai vechi piețe din oraș. Această zonă a Ramblas se cheamă Sant Josep, după numele inițial al pieței.

Nu uitați să faceți o vizită la frumosul Palau Güell, situat pe zona Nou al străzii Rambla. Următoarea secțiune este Rambla dels Caputxins, unde puteți descoperi câteva din cele mai apreciate cafenele, dar și clădirea operei din Barcelona, "el Liceu". Câțiva pași mai departe ajungeți în Plaça Reial, un cunoscut loc de întâlnire pentru a pleca în aventura de noapte în capitala Cataloniei. Capătul litoral al Ramblas și al districtului Ciutat Vella este Rambla de Santa Mònica, pe partea opusă a vechiului port, unde puteți vedea un monument al lui Cristofor Columb, arătând spre Americi. Un lif vă poate duce până în vârf.