Climă Letonia

24 Mar 2014

Letonia are o climă temperat continentală, datorită apropierii de Marea Baltică. Umiditatea este o variabilă constantă în mare parte a anului, așa cum sunt și ploile, ce apar în special vara și toamna. Lunile de iarnă, de la sfârșitul lui noiembrie și până în martie, se bucură de căderi abundente de zăpadă, în timp ce sezoanele de primăvară, vară și toamnă nu aduc niciodată temperaturi extreme.

Perioada ideală de a vizita Letonia este din aprilie până în septembrie, cu iulie și august considerate vârful sezonului turistic. Verile sunt calde și confortabile din punct de vedere al temperaturilor, perioade în care au loc și cele mai multe dintre festivalurile locale. Noaptea, Letonia se răcorește indiferent de sezon - dacă aveți de gând să petreceți până dimineața luați în calcul haine ceva mai groase. 

Toamna și primăvara sunt sezoane mai ieftine, însă nu duc lipsă de evenimente și de peisaje superbe. Toamna, vizitați zona rurală și Sigulda pentru a asista la explozia de culori, iar primăvara explozia de culori, din aprilie și mai. Iarna durează din noiembrie până în aprilie, marcată de zăpezi abundente și temperaturi scăzute - în mod normal sub nivelul de îngheț și rar peste 4 grade Celsius. Zăpada începe să se topească în aprilie, iar temperatura crește până la nivelul superior din lunile iulie și august, când pot atinge peste 22 de grade. Aceasta din urma este și perioada în care aveți parte de cele mai multe precipitații și o vreme destul de imprevizibilă.