Ghid turistic Martinica

Vulcanul Pelée Vulcanul Pelée

Martinica sau aşa numita Martinique sau Madinina iar de catre localnici Insula Florilor, este o minunată insulă muntoasă franceză din Caraibe, binecuvântată cu o multitudine de plaje spectaculoase, o explozie de culori răspândite pe coline, ape cristaline protejate de bariere de recife de corali, grădini şi plantaţii frumoase şi o varietate deosebită de activităţi eco-turistice, incluzând drumeţiile ieftine în aer liber însoţite de ghizi specializaţi şi trasee turistice excepţionale.

Capitala insulei, orasul Fort de France, oferă restaurante fine, magazine fermecătoare, o viaţă de noapte tumultoasă, atracţii turistice care nu trebuie ratate, precum La Savane, o gradină înţesată de palmieri şi pâlcuri de mango, Jardin de Belata, o grădină botanică tropicală, cu o abundenţă de arbuşti, flori şi copaci, precum şi multe opţiuni de cazare pentru a se potrivi oricărui tip de turist, la orice buget.

Martinica este un teritoriu francez de peste mări, situat în partea de est a Mării Caraibilor, cu malurile de est spre Oceanul Atlantic. Întinzându-se pe o suprafaţă de 1.100 kmp, insula Martinica este cea mai mare din arhipelagul Insulelor Windwards şi gazdă pentru aproximativ 400.000 de suflete. Se crede că insula a fost descoperită de Cristofor Columb in 1502 şi a fost colonizată de Franţa în 1635. Interiorul este predominant montan, acoperit cu păduri tropicale luxuriante, plin de orhidee, hibiscus şi flori de bougainvillea (sau floarea de hârtie). Cel mai înalt punct este Muntele Pelee, un vulcan care se înalţă la o altitudine de 1.397 metri.

Insula se poate împărti în trei regiuni distincte: Nordul, prezentând o vegetaţie tropicală, chei şi peisaje stâncoase, o reţea de ape curgătoare şi o pădure luxuriantă, oferind opţiuni deosebite pentru drumeţii pe placul iubitorilor de natură; Regiunea Centrală, cuprinzând cele două mari localităţi ale insulei, capitala Fort de France şi aeroportul Le Lemantin, un cadru natural special cu cascade pitoreşti, păduri tropicale şi vârfuri montane; Sudul, cea mai dezvoltată parte a insulei, faimos pentru golfurile magnifice, mangrove, plaje şi vulcanul stins. Sudul este partea în care veţi găsi majoritatea resorturilor turistice ale insulei Martinica, incluzand Trois Illets, Sainte Anne, Sainte Luce şi Le Marin.

Climatul Martinicăi este considerat unul tropical, cu temperaturi constante între valorile de 21 şi 31 de grade Celsius, pe toată durata anului. Din februarie până în mai se întinde sezonul cel mai potrivit pentru a vizita Martinica, chiar dacă insula este, la acel moment, mai aglomerată decât în alte perioade ale anului, iar preţurile hotelurilor explodează.

De foarte mulţi ani atracţiile turistice din Martinica atrag turişti din toate colţurile lumii. Rezervaţia Naturală Regională de aici, a cărei misiune este să îmbunătăţească imaginea Martinicăi şi să menţină frumuseţea decorului său natural, este gaza unor combinaţii surprinzătoare şi diversificate de plante. Veţi găsi aici peste 30 de rute turistice marcate, în trei zone diferite ale insulei. De fapt, grădini de o frumuseţe excepţională puteţi găsi pe toată suprafaţa Martinicăi, permiţând vizitatorilor să descopere vegetaţia unică a insulei. Alte atracţii demne de menţionat sunt La Pagerie, Saint Pierre şi Roche du Diamant (Stânca de Diamant).

O lună de miere petrecută aici este o vacanţă specială, care vă oferă posibilitatea să fiţi martorii minunatelor peisaje din cadrul insulei Martinica şi marea varietate de activităţi turistice, pline de distracţii.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...