Ghid turistic Macao

Hotelul Galaxy din Macao Hotelul Galaxy din Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un simbol al fuziunii dintre est și vest. Principala sa atracție, ruinele bisericii Sfântul Paul, ale cărui trepte grandioase din piatră și fațadă sunt singurele ce au supraviețuit incendiului din 1835, vinovat de mistuirea celei mai mari edificii catolice din Asia de est la acel moment. Centrul său istoric, faimos pentru aleile sale înguste, bisericile baroce și fortărețele de piatră, a fost înscris pe lista obiectivelor protejate de UNESCO în 2005. Fosta colonie portugheză se găsește la doar o oră cu feribotul de Hong Kong și exprimă atât apropierea și apartenența de China, cât și influențele europene rămase din perioada colonială.

Supranumit Las Vegasul estului, insula situată pe coasta sudică a Chinei oferă un oraș istoric cu iz nostalgic, dar și o metropolă asiatică înfloritoare, cu mega-cazinouri și hoteluri, ce-i alimentează economia. Binecunoscutul Mecca al jocurilor de noroc din Asia, este un loc în care vă puteți bucura de tradiționalismul culturii chinezești, în timp ce admirați arhitectura portugheză, exotică pentru aceste tărâmuri. Numele orașului vine de la cuvântul cantonez Magao (Templul A-Ma), un sanctuar dedicat zeiței Mazu. Se spune că, primii portughezi ce au pus piciorul în Macao, la mijlocul secolului al XVI-lea, confundând denumirea templului descoperit aici au numit orașul sub forma în care s-a păstrat timp de 400 de ani, până astăzi.

O varietate amplă de atracții culturale și istorice, atât de sorginte portugheză, cât și locale, asiatice, se poate vedea în Peninsula Macao, cea mai populată regiune a orașului, legată de provincia Guangdong printr-un istm lat de 200 de metri. Amestecul etnic, cultural și istoric, a influențat toate aspectele vieții. Un tur în jurul peninsulei vă conduce într-o lume a antichităților și a modei, a tradiționalului și a modernului, a liniștii și a luxului. Străzile curate, peisajele pitorești și grădinile înverzite tot timpul anului, i-au determinat pe mulți europeni să se stabilească permanent aici. Vremea însorită, aerul curat și toate delicatesele culinare contribuie din plin la succesul turistic al destinației asiatice.

În partea de sud a peninsulei se găsesc noile regiuni modernizate ale orașului, comparativ cu alte zone mai tradiționale. Aici se află multe dintre hotelurile luxoase din Macao, gazdele cazinourilor exclusiviste în care se înghesuie turiștii din întreaga lume. Tot aici găsim un număr mare de muzee unde putem afla despre istoria și cultura regiunii, precum Muzeul de Vin, Muzeul Grand Prix sau Muzeul de Artă. Cele două insule adiacente, Taipa și Coloane, legate de Peninsula Macau de două poduri splendide, oferă plaje în decoruri naturale superbe, o alegere bună pentru o escapadă rapidă din aglomerația orașului. 

Macao este un paradis pentru gurmanzi, oferind o gamă incredibilă de produse culinare din întreaga lume, inclusiv un amestec extraordinar de preparate portugheze gătite în stil asiatice, bucătărie tradițională cantoneză, delicii gastronomice din Italia, Franța, Brazilia, Japonia sau India. „Pastéis de Nata”, o tartă preparată cu ou, după model portughez, ce a originat pe insula Coloane, este gustarea favorită a orașului, iar restaurantul Margaret’s Café & Nata oferă cele mai bune tarte de acest tip. Tot felul de gustări – faimoasele „dim sum” – ce variază de la prăjituri cu migdale sau acaju, biscuiți cu susan, rulade cu ou sau brânză, sunt servite în multe dintre cafenelele portugheze, o alegere bună dacă doriți să faceți un cadou prietenilor.

Macao, o destinație faimoasă, este fără rival din punct de vedere al complexității ofertei turistice pe piața asiatică, prosperă și liniștită, plină de istorie și cultură, un contrast între orient și occident, ce merită o vizită prelungită.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...