Ghid turistic Caraibe

Portul din Bahamas, Caraibe Portul din Bahamas, Caraibe

Imaginaţi-vă toate poveştile şi filmele pe care le-aţi auzit sau le-aţi văzut despre piraţii din Caraibe, corăbiile spaniole pline cu aur, fete frumoase de jur împrejur, plaje cu nisip auriu şi fîn, arbori exotici legănându-se la adierea vântului, ape albastre şi cristaline, recife care au spintecat fundul atâtor corăbii. Imaginaţi-vă toate acestea şi adăugaţi teritoriul şi aspectul actual al Caraibelor, o realitate perfectă pentru a duce până la perfecţiune scunfundările voastră în Marea Caraibelor. Ei bine, așa se definesc frumuseţea şi misterul, factorii determinanţi pentru turiştii care văd în Caraibe destinaţia perfectă de vacanţă. 

De fapt, există atât de multe lucruri de făcut, încât, dacă nu vă planificaţi atent vacanţa în Caraibe, probabil că o să existe la fel de multe lucruri pe care le puteţi pierde. Din acest motiv este important să cunoașteți detaliile vacanței voastre de vis, drept pentru care am realizat acest mic ghid turistic Caraibe. Dar, sunt ghidurile Caraibelor cu adevărat folositoare şi dezinteresate? Cu siguranță fiecare dintre ele prezintă câte puţin din fiecare. În fond, sunt atât de multe lucruri de spus despre Caraibe, încât există loc pentru fiecare, cu orice scop, comercial sau voluntar, profesionist sau amator. Povestea este la fel de vastă, direct proporţională cu suprafaţa și diversitatea pe care încercam s-o descriem. Insulele Caraibe cuprind o regiune geografică vastă, în Marea Caraibelor, mărginită de Oceanul Atlantic, America de Sud şi Mexic, compuse din sute de paradisuri plutitoare, mai mari sau mai mici, oferind nenumărate alegeri de vacanţă. 

Amplasată între apele turcoaz ale Mării Caraibelor şi atotputernicul Ocean Atlantic de Nord, Antigua este o mică insulă, parte integrantă a unei ţări care mai cuprinde şi Barbuda. Cu o arie de 108 kilometri pătraţi şi un decor fascinant format din insule de calcar şi corali, cu câteva regiuni de altitudine ceva mai mare, insulă este un paradis pentru turiştii în căutare de un loc pentru a se relaxa şi a se distra, în micul lor univers, o pată de culoare în Marea Caraibelor. Locuri ca Antigua oferă un context liniştit şi frumos pentru vacanţă voastră. O mare parte din activităţile pe care le puteţi întreprinde în Antigua cuprind excursiile pe apă, precum cele din săptămâna de navigaţie din Antigua, canotaj şi yachting. Dar şi pentru cei mai puţini îndemânatici în materie de călătorii cu diferite ambarcaţiuni există suficiente activităţi disponibile, precum tenisul, excursiile eco, drumeţiile, vânătoarea, echitaţia, bird watching sau cele legate de apă, pur şi simplu: scuba diving sau snorkelling. 

Insulele Bahamas se găsesc în marginea estică a Caraibelor, în partea de sud-est a coastei Floridei. Dacă doriţi să aveţi o vacanţă care să includă o varietate de activităţi precum cumpărăturile, o viaţă de noapte bogată şi centre Spa senzaţionale în timp ce exploraţi plajele feerice, atunci gândiţi-va la o vacanţă în capitală Nassau sau pe impresionanta insulă Grand Bahama. Nassau prezintă o Grădină Botanică întinsă pe șapte hectare, cu peste 600 de specii de arbuști, flori sau cactuși. Grădina mai conține și o uriașă colecție de orhidee. Intrarea v-ar putea costa în jur de 1 dolar american.

Dar, dacă doriți o vacanță departe de o viața vibrantă și aglomerație, căutând o evadare din lumea civilizată, veți dori să călătoriți în afara insulelor mari ale arhipelagului Bahamas, precum Abacos, Andros, Acklins, insula Crooked, Exumas, Bimini, insula Cat, Eleutheram sau Harbour Island și o multitudine de alte insule din exterior ce oferă cele mai diverse experiențe și o multitudine de locații private. Hotarârea în alegerea insulei și a lucrurilor pe care doriți să le faceți va da startul planificării vacanței voastre în Caraibe.

Andros nu este doar o insulă, ci un grup de insulițe adunat strâns într-un mic arhipelag. Cu malurile sale stâncoase și o rețea de golfuri , această destinație luxoasă din Caraibe nu a oferit niciodată nimic din infrastructura celorlalte insule din Bahamas deci, în afară de cabanele de pescuit și micile vile luxoase de Caraibe, măsurile de dezvoltare și progres au ocolit-o în mare parte. Cu toate acestea, ceea ce a facut insulele sa fie nepotrivite pentru evoluția urbană obișnuită, le-a facut perfecte pentru turismul eco.

Cu ale sale ape limpezi, recifele de corali și biosfera oferită de apa mării, Saint Thomas, din cadrul Insulelor Virgine Americane, este una dintre cele mai potrivite destinații pentru o aventură în lumea scuba diving. Insula este binecunoscută pentru plajele sale de top izolate, de cea mai bună calitate, însă experiența scuba diving aduce plusul necesar pentru ca milioane de turiști din întreaga lume să o aleagă, în detrimentul altor locații similare de pe glob.

Există și alte variante de vacanță în Caraibe. Mergeți o singură dată acolo și cu siguranță veți dori să vă întoarceți.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...