Ghid turistic Avilés

Primăria din Avilés Primăria din Avilés

Aviles, la 23 kilometri vest de Gijon, pe vremuri clasat ca unul dintre cele mai poluate orase din Europa. Este marginit de o multime de fabrici mohorate, un impediment major pentru orice turist ce ar dori sa se apropie de oras. Totusi, Aviles a tras din greu in ultima perioada de timp pentru a-si repara imaginea compromisa, iar cei destul de curajosi pentru a pasi in centrul orasului vechi nu vor fi dezamagiti.

Preserat cu biserici si palate din secolele XIV si XV, cartierul vechi din Aviles este extrem de placut si gazda majoritatii magazinelor, barurilor si unitatilor de cazare, precum si a superbului Parque de Ferrera. Bisericile ce merita mentionate sunt San Nicolas de Bari, de pe calle San Francisco, realizata in stil romanic, precum si frumoasa cladire din secolul al XIII-lea a bisericii Santo Tomas. La Iglesia de los Padres Franciscanos se gaseste mormantul lui Don pedro menendez de Aviles, primul guvernator al coloniei Florida, la acea vreme inca sub proprietatea coroanei spaniole si cel ce a fondat primul oras european de pe teritoriul Statelor Unite de astazi, St Augustine, in 1565.

Exista si cateva palate frumoase, in special Camposagrado, realizat in 1663 in Plaza cu acelasi nume, in stil baroc. Palacio de Marques de Ferrera din Plaza de Espana este celalalt palat remarcabil, transformat acum intr-un hotel luxos. Cel mai distins monument al orasului este Fuente de los Canos, ale carui capete grotesti, din care curg apa, au fost realizate in secolul al XVII-lea.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...