Ghid turistic Bahrain

Capitala Manama Capitala Manama

Sofisticat, modern şi cosmopolit, Bahrain este un regat compus din 33 de insule dispuse în Golful Persic, care atrage un număr impresionant de turişti, veniţi aici pentru a experimenta uimitorul amestec de culturi orientale şi occidentale, între modernism şi conservatorism. Capitala Manama, situată pe insula principală, are hoteluri de o calitate ireproşabilă, restaurante, mall-uri, un souk intrigant şi toată gama de facilităţi de care are nevoie un turist pentru a-şi petrece vacanţa perfectă. În plus, există şi câteva plaje şarmante, vremea este caldă şi însorită aproape tot anul, engleza este vorbită şi înţeleasă peste tot iar istoria de peste 5.000 de ani a civilizaţiei locului merită să fie aprofundată. Viitorul Bahrainului ca destinaţie turistică consacrată pare să fie asigurat, în special pentru occidentali.

Înapoi în negura timpului, Bahrain era lipit de Peninsula Arabică. Mama natură a avut grijă să separe fâşiile de nisip de continent dar mâna omului a intervenit recent şi, prin podul de 25 de km, regatul este iar legat de Arabia Saudită. În timpul construcţiei autostrăzii ce leagă acum insulele de masa de uscat, importanţa arheologică a ţării a fost scoasă la suprafaţă, prin descoperirea a mii de movile funerare, datând din mileniul III i.Hr., parte a vechii aşezări antice Dilmun, locul în care acum se poate vedea o adevarată pădure de zgârie-nori.

Numele de Bahrain derivă din două cuvinte arabice „thnain Bahr”, ce înseamnă „două mări” şi se referă la fenomenul produs de izvoarele de apă dulce ieşind de sub mare, ce se întrepătrunde cu apa sărată. Procesul, în acceptul general, este responsabil de neobişnuita bogăţie de perle naturale ale ţării, principala sursă de venit a bugetului de stat până la exploatarea petrolului. În plus, ţinutul a fost binecuvântat cu un număr remarcabil de izvoare naturale, ce obişnuiau să irige partea de nord şi de vest, timp de secole întregi.

Partea centrală este reprezentată de un teren plat şi jos alcătuit din minerale de calcar şi gresie, acoperit în mare parte de nisip puternic salinizat, teren ce susţine doar vegetaţie deşertică. Cel mai înalt punct al ţării este Jabel Dukhan, la 134 de metri deasupra nivelului mării. Majoritatea sondelor de extragere a petrolului se găsesc în această regiune. Bahrain oferă un amestec fascinant de cultură orientală şi occidentală – clădirile înalte se luptă pentru spaţiu cu cele mai mici, tradiţionale; siturile istorice şi obiceiurile antice se îmbină cu dezvoltarea modernă şi stilul de viaţă cosmopolit. Populaţia Bahrainului de aproximativ 750.000 de locuitori consistă într-un procent semnificativ din expatriaţi sosiţi din întreaga lume.

De-a lungul vechii sale istorii, Bahrainul a fost întotdeauna un stat prosper din punct de vedere economic, în primul rând datorită poziţiei sale, valorificată în activităţile de pescuit sau comerţ şi de bogătia de perle de calitate găsite în apele sale teritoriale. Mai târziu, statutul său de putere a Orientului Mijlociu s-a solidificat şi datorită rezervelor de petrol, Bahrainul fiind prima ţară din regiune care a ştiut să exploateze în scopuri economice importanta resursă lichidă.

Chiar dacă Bahrainul a avut parte de o guvernare mai stabila în ultima perioadă de timp, turismul aici este înca în plin avânt, cu posibilităţi infinite de dezvoltare, investiţiile asigurând terenul unei creşteri sănătoase pe scena destinaţiilor turistice orientale. O vizită în Bahrain, în scop de afaceri sau pur şi simplu de relaxare, poate fi o experienţă reconfortantă şi plină de satisfacţii.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...