Ghid turistic Arabia Saudită

Moscheea din Medina Moscheea din Medina

Poate că nicio altă țară din lume nu este la fel de greșit înțeleasă precum este Regatul Arabia Saudită și poate că niciun alt stat, cu o asemenea moștenire culturală și cu atâtea frumuseți naturale, nu merită mai mult să fie vizitat. Arabia Saudită înseamnă mai mult decât deșert, chiar dacă secțiunile sale nisipoase includ și marele Rub al-Chali, o întindere maiestuoasă de dune ondulate – este o țară cu un număr extraordinar de oaze superbe și vârfuri de munte spectaculoase, plaje și râuri.

Există nenumărate întinderi de plajă pe malurile Mării Roșii, în partea de vest a țării, munții din partea de sud-vest, precum Taif, plus vestigiile istoriei străvechi din nord, în timp ce Al Ula joaca rolul de poartă de acces spre Medain Saleh, o colecție impresionantă de locuințe sculptate în piatră precum maginifica Petra din Iordania. Apoi sunt centrele cosmopolite din Jeddah – portul de la Marea Roșie -, Riyadh – capitala trepidantă a țării – și localitatea litorală Dammam – cel mai mare oraș din partea de est. Toate prezintă restaurante de înaltă clasă, cartiere întregi dedicate cumpărăturilor, cafenele cochete, bazaruri tradiționale și malluri strălucitoare, cu produse de cea mai bună calitate. Hotelurile sunt construite într-un ritm amețitor și fiecare dintre ele pare sa aibă propria personalitate.

Pentru turiștii interesați de religie, în special de islam, puține țări din lume sunt atat de bogate în vestigii sacre, așa cum este Arabia Saudită. Locul de naștere al Profetului Mohamed, statul arab este gazda celor mai sfinte edificii ale islamului: Marea Moschee din Mecca și Moscheea Profetului din Medina, chiar dacă acestea se găsesc la limita lumii islamice. Saudiții se mândresc cu protejarea acestor pământuri sfinte, iar legile sunt strict implementate de mutawwa, poliția religioasă.

Pentru turiștii neavizați, Arabia Saudită poate să pară un loc nepotrivit pentru o vacanță și merită, în primă instanță, să se aloce un timp serios pentru documentare (de exemplu să se știe că femeile nu au voie la volan), înainte de a pleca la drum. Dar, pentru călătorul experimentat, aceasta este o țară complexă, cu foarte multe lucruri de oferit.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...