Ghid turistic Brunei

Moscheea Omar Ali Saifuddien Moscheea Omar Ali Saifuddien

În ciuda dimensiunilor sale mai degrabă modeste, sultanatul Brunei Darussalam este extrem de bogat, atât în resurse naturale, cât și în atracții turistice meritorii. Sunt foarte puțini turiști care consideră această mică națiune situată în vârful insulei Borneo ca o atracție în sine, însă cei care o fac sunt răsplătiți pe măsură de cel mai sigur și cel mai „verde” mediu din întreaga Asie. Majoritatea vizitatorilor, totuși, experimentează Brunei fie ca pasageri în escală spre o altă destinație din regiune, fie în scop de afaceri, folosindu-se de rolul sultanatului de centru economic al zonei.

Cultura Bruneiului este modelată de majoritatea malaeziană și de tradițiile islamice, adânc înrădăcinate, conservate de moștenirea neîntreruptă de 600 de ani a monarhiei sultanatului. Localnicii se bucură de cele mai înalte standarde de viață, cu un sistem sanitar gratuit, educație și locuințe mulțumită bunăvoinței sultanului, singurul beneficiar al rezervelor petroliere ale Bruneiului. La aniversarea a 50 de ani de viață, sultanul a cheltuit 50 de milioane de dolari. Cu o altă ocazie, a lăsat bacșiș personalului unui hotel nu mai putin de 170.000 dolari.

Situat în partea de nord a Insulei Borneo, Brunei este divizat în două jumătăți separate, neconectate: 97% din totalul populației trăiește în regiunea vestică, acolo unde se găsește și capitala Bendar Seri Begawan, în timp ce aproximativ 15.000 de persoane locuiesc în regiunea rurala, montană, din partea de est. Amatorii de aventură sunt atrași de splendorile naturale și încărcate de adrenalină ale acestei ultime regiuni, din care, mare parte consistă în păduri tropicale.

Turiștii în capitala Bandar Seri Begawan se pot bucura de comori arhitecturale, precum Moscheea Suldan Omar Ali Saifuddien, fascinantele așezări tradiționale de pe malul apei, palatul sultanului, Istana Nurul Iman, cu 1.700 de camere, cel mai mare de acest tip din lume, încă locuit. Tot capitala deține câteva plaje de notorietate, cea mai faimoasă fiind Jerudon, cu un nisip alb și fin și un parc de distracții dedicat, în principal, copiilor.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...