Ghid turistic Asia

Vechi temple din Burma Vechi temple din Burma

Asia, cel mai întins continent, acoperă aproape o treime din suprafața totală de uscat a pământului. Să compari Asia cu oricare alt continent ar fi o greșeală, din mai multe motive. Cel mai important ar fi să ținem minte că frumusețea unui loc stă în ochii celui care îl descoperă. Așa cum nu putem compara două persoane, nu putem compara nici două continent. Fiecare are personalitatea lui, fiecare oferă altceva, făcându-ne să căutăm mai degrabă diferențele, plusurile. Asia este doar o parte a super-continentului numit de unii specialiști Eurasia, bazat, în primul rând, pe masa compactă de uscat pe care se desfășoară.

În Asia, totul stă în cifre, în mari dimensiuni, în extreme: cel mai mare continent, cel mai înalt punct de pe glob (Everest), cei mai mulți locuitori, cel mai jos punct (Marea Moartă), cea mai întinsă coastă oceanică, atingând atât Pacificul, cât și Oceanul Indian sau Arctic. Ghidul nostru turistic dedicat continentului Astia se referă doar la regiunea geopolitică Asia și la factorii sociali și culturali, fără referințe la poziția geografică. Pentru conveniență, Orientul Mijlociu are dedicată o secțiune separată, așa cum și Rusia este încadrată în zona europeană, fapt pentru care ghidul nostru turistic se referă doar la țările incluse în totalitate în cadrul marelui continent, fără a lua în calcul, prin urmare, lumea arabă și Rusia. Să definim granițele Asiei este un proces dificil, pentru că este un continent prea vast și prea divers pentru a fi cuantificat printr-o simplă linie pe hartă. Cu toate acestea, toți știm că granița de nord este mărginită de Oceanul Arctic, are Oceanul Indian spre sud, Pacificul la est, Marea Mediterană, Marea Roșie și Marea Arabică spre vest.

Călătoriile în Asia prezintă mai multe opțiuni. De la ruinele antice, junglele și plajele virgine din partea de sud-est, la metropolele gigantice din partea insulară de est, toți turiștii vor spune că Asia este, fără îndoială, o destinație fascinantă, cu trăsături culturale la fel de remarcabile cum sunt de diversificate. o populație blândă și primitoare și, nu în cele din urmă, o bucătărie delicioasă. Mâncarea, muzica, arta și religia, toate joacă un rol important în multe culturi asiatice. Vizitatorii pot descoperi diferențe colosale de la o țară la alta sau chiar de la o regiune la alta, însă, pentru o orientare mai bună, vor găsi și influențele vestice, mai mult sau mai puțin proeminente, datorate în special colonizării.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...