Ghid turistic Camerun

Muntele Camerun Muntele Camerun

Frumosul stat Camerun este situat în Golful Guineea, pe coasta de est a Africii, interpus între puternica Nigerie în partea de nord și Guineea Ecuatorială la sud. Camerun este supranumit cu o anumită mândrie drept „Africa în miniatură” sau „Africa într-o singură țară”, datorită varietății incredibile a peisajelor sale naturale, ce includ păduri tropicale, plaje, munți și deșerturi.

Regiunea a fost un protectorat germana până la încheierea Primului Război Mondial, moment în care a fost divizat între britanici și francezi, cei din urmă primind o porțiune mai mare, iar primii controlând fâșia din nordul extrem, de-a lungul graniței cu Nigeria. Camerunul francez și-a câștigat independența în 1960, iar o treime din teritoriile britanice, cele creștine din partea sudică aferentă acestora, au votat pentru unirea cu Republica Camerun în timpul anului următor. Celelalte două treimi mai nordice, în mare parte musulmane, s-au alipit Nigeriei. În ultima perioadă de timp Camerunul a dus-o destul de bine din punct de vedere economic, iar astăzi țara se bucură de o stabilitate politică și socială, spre deosebire de majoritatea țărilor africane. Mulți dintre locuitori trăiesc însă și astăzi sub pragul sărăciei, iar țara este condusă de un președinte autoritar.

Turismul este limitat dar crește de la an la an, pe măsura ce oamenii descoperă farmecul și diversitatea remarcabilă a Camerunului. Relativa stabilitate și infrastructura ceva mai bine pusă la punct decât media africană, o recomandă ca o alegere potrivită pentru turiștii dornici să se abata de la traseele turistice convenționale. Mai mult, ceea ce atrage turiștii sunt localnicii, prietenoși și ospitalieri, dar și cultura și tradițiile lor străvechi. Parcurile și rezervațiile naturale din Camerun pretind că dețin cea mai bogată floră și faună din Africa. Partea de sud-vest a țării este preponderent montană, o regiune dominată de cel mai înalt pisc alpin din vestul Africii și cel mai înalt vulcan al continentului negru, Muntele Camerun, situat la capătul Golfului Guineea – o destinație populară în rândul turiștilor. De-a lungul coastei descoperim plajele superbe din jurul Limbe și Kribi, în timp ce nordul se mândrește cu cel mai faimos parc național, Waza, cu un număr uriaș de elefanți, girafe, lei, antilope și specii de păsări. Yaounde, capitala țării, este situată, la fel ca și cetatea eternă (Roma) sau Iașiul nostru, pe șapte coline și dispune de hoteluri moderne, magazine și piețe aglomerate, de unde se poate cumpăra aproape orice. Cu toate acestea, Douala este cel mai mare oraș și capitala economică a Camerunului, situat de-a lungul râului Wouri, la câțiva kilometri distanță de zona litorală.

Camerun poate reprezenta o destinație interesantă pentru cei în căutare de aventură și vor să experimenteze un paradis african încă neexplorat în totalitate, cu o mare bogăție de atracții naturale, demne de a fi vizitate. Așa cum promite numele specificat mai sus, „Africa într-o singură țarăă”, o vacanță în Camerun aduce satisfacțiile generate de o varietate unică.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...