Ghid turistic Djibouti

Lacul Assal Lacul Assal

Djibouti este o țară de dimensiuni reduse, aproape necunoscută, situată pe marginea peninsulei de est a continentului african, folosită uneori ca punct de oprire pentru vapoarele ce traversează Marea Roșie, dar ignorată adesea de către turiști. Este păcat, pentru că Djibouti are câteva calități rare, ce răsplătesc cu generozitate vizitatorii mai intrepizi, câteva posibilități de practicare a sporturilor acvatice și alte câteva peisaje mai neobișnuite, demne de a fi explorate. Spre deosebire de vecinii săi, Etiopia și Eritreea, Djibouti se bucură de stabilitate politică și de o atmosferă oarecum sigură. Autoritățile turistice internaționale avertizează turiștii de pericolul prezent la granițele cu Eritreea, însă, în general, micuțul stat african este destul de sigur.

Mari părți ale interiorului țării sunt dispuse de-a lungul Depresiunii Afar, o regiune situată la 155 de metri sub nivelul mării, bogată în fosile antice și unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe planetă, cu temperaturi ce ajung la 48 grade Celsius. Lacul Assal, localizat la 120 de kilometri sud de capitala Djibouti, este cel mai jos loc al Africii. Aici, apele țâșnesc din pamânt la temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Presiunea subterană naște fisuri în jurul lacului, cauzând formarea de jeturi fantastice de apă, ce șuieră din platoul înconjurător.

Relieful Djibouti este în general deșertic, fără prea multe terenuri arabile, despădurit și lipsit aproape în totalitate de un bazin hidrografic propriu-zis. Interiorul este montan în partea sa centrală, scăzând în altitudine înspre coasta estică și arid pe platourile dinspre vest. Toate călătoriile spre interior trebuie să fie făcute la bordul unor vehicule 4×4. Dacă sunteți în vizită și doriți să călătoriți în afara capitalei Djibouti, dar nu aveți de gând să vă aventurați prea departe, plajele de la Dorale și Khor-Ambado oferă ape calde, potrivite pentru înot și o viață subacvatică bogată. Două treimi din populația totală locuiesc în capitală, în timp ce restul au rămas nomazi.

Nu există industrie, economia fiind bazată, în mare parte, pe schimburi comerciale. Pentru vizitatorii ce doresc să petreacă câteva ore în capitală, Piața Centrală, Stade du Ville (Stadionul Central), Palatul Prezidențial și Moscheea Hamouli merită o vizită. Transportul în jur nu este deloc ieftin – lipsa infrastructurii înseamnă că trebuie să apelați la taxi, mijloc de transport pentru care veți fi cu siguranță supra-taxați.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...