Ghid turistic Eritreea

Canion pe Riftul Estic Africa Canion pe Riftul Estic Africa

Din punct de vedere geografic, Eritreea prezintă două secțiuni diferite, cauzate de diviziunea provocată de Valea Marelui Rift. Partea vestică este dominată de soluri fertile, în timp ce partea răsăriteană este deșertică. Eritreea, un teritoriu pătrățos situat la nord de Deșertul Danakil, este locul în care nu mai puțin de trei placi tectonice încearcă să se îndepărteze una de cealaltă, creând un peisaj cu adevărat spectaculos. Și dacă senzația de a vă pierde pământul de sub picioare nu este suficientă pentru a vă complica deplasarea, transportul în Eritreea este la fel de dificil. Combustibilul are aici cele mai mari prețuri și chiar dacă vă puteți permite un taxi sau să închiriați un autoturism, multe dintre căile de acces majore sunt închise. În schimb, singura modalitate de a vă deplasa în interiorul țării este prin intermediul căii ferate.

Totuși, în ciuda infrastructurii sărace și a lipsei de turiști, Eritreea nu este în totalitate lipsită de farmec. Având Marea Roșie pe linia de coastă, scufundările, activitatea turistica cea mai populară din țară, vă permite să vă delectați în mijlocul recifelor de corali. Exoticul oraș litoral Massawa este un bun punct de plecare pentru a explora coasta însorită. Capitala Asmara se mândrește cu o arhitectură colonială (italiană) destul de bine conservată, în timp ce la sud se găsesc siturile arheologice ale civilizațiilor de dinaintea regatului Axumit, precum ruinele de la Qohaito. Aici, excavațiile constante continuă să dezvăluie noi mistere aproape în fiecare zi.

Din păcate, minunile oferite de Eritreea vor ramâne, probabil, îngropate, cel puțin până când conflictul cu statul vecin, Egipt, va fi rezolvat. Guvernul actual controlează strict mass-media, afacerile și comerțul, transformând statul într-un fel de Coreea de Nord din Africa. Multe dintre autoritățile diplomatice internaționale, incluzând Ministerul Român de Externe, avertizează potențialii turiști să evite Eritreea.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...