Ghid turistic Etiopia

Lacul Wonchi în sezonul ploios Lacul Wonchi în sezonul ploios

Turiștii care ajung pentru prima dată în Etiopia sunt uimiți de frumusețile naturale pe care le găsesc aici. La acestea se adaugă bogăția culturală de excepție și istoria de milioane de ani. Diversitatea izbitoare a peisajelor, tradițiile antice și oamenii lasă o impresie puternică, care poate să combată stereotipurile foametei și secetei.

Țară a contrastelor și a extremelor, Etiopia își cheamă vizitatorii pentru a o explora din vârful celor mai înalte culmi, unde munții se avântă până la altitudini de 4.300 metri, din adâncurile depresiunii Danakil, situată sub nivelul mării. Descoperirea culturii abinisiene și a tradițiilor ce datează de 3.000 de ani este o activitate deosebit de captivantă, la fel cum poate fi și experimentarea folclorului islamic și a ritualurilor fascinante, a ceremoniilor sacre aparținând bisericii ortodoxe etiopiene.

Etiopia este descrisă ca fiind Leagănul Umanității, teritoriul unde au fost descoperite cele mai vechi rămășițe umane, în timp ce capitala sa, Addis Abbeba (care în limba amharică înseamnă „floare nouă”), este gazda celei mai moderne probleme din istoria emigrației urbane, locul în care oamenii fără adăpost, în număr mare, bântuie străzile în căutare de mâncare, bani și o viață mai bună.

Nordul Etiopiei este cea mai atractivă regiune pentru vizitatori, atât din punct de vedere istoric, cât și al reprezetațiilor naturii. Clasica rută istorică ne conduce printre minunile medievale ale țării, incluzând orașele străvechi Gondar și Axum, precum și prin bisericile Lalibela, cioplite în stâncă. Tot în nord se poate vedea Parcul Național al Munților Simien, parc ce cuprinde al patrulea cel mai înalt masiv montan de pe continentul african și furnizează oportunități fantastice de a explora variata viață sălbatică din regiune. Bahar Dar, situat pe lacul Tana, este considerat punctul de plecare pentru a descoperi mănăstirile construite de-a lungul și de-a latul insulelor răspândite pe suprafața lacului, precum și Cascada Nilului Albastru (sau „Fumul Focului”), cea mai impresionantă de acest gen din partea nordică a Africii.

Etiopia este dispusă de-a lungul unui mediu natural contrastant, unde semnele sărăciei reușesc câteodată să acopere măreția lacurilor, a rezervațiilor naturale și a munților. Etiopia este în mod normal evitată de traseele obișnuite ale turiștilor, însă atracțiile unice ale țării încep, încet, să capteze atenția. Astăzi, cea mai veche națiune independentă din Africa își întâmpină vizitatorii pentru a experimenta mozaicul etnic, o istorie lungă și impresionantă, plus o abundență de peisaje naturale uluitoare.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...