Ghid turistic Eswatini

Rezervația Naturală Mlilwane Rezervația Naturală Mlilwane

Micul regat montan Eswatini, înghesuit între Africa de Sud și Mozambic, a fost numit Swaziland până în 2018 și supranumit „Elveția Africii”. Cultura și tradițiile africane au înflorit aici alături de hoteluri moderne, luxoase și rezervații excelente de faună și floră.

Eswatini este cea mai mică țară din emisfera sudică, dar are un suflet mare, în ciuda economiei sale jalnice. Capitala Mbabane se găsește la capătul nordic al văii Ezulwini: un oraș mic, nepretențios, ce oferă condiții decente turiștilor. Între cele mai importante atracții ale țării se număra Mlilwane (cover), un sanctuar al vieții sălbatice destul de bine pus la punct, cascadele Mantenga, resortul cazino Piggs Peak și ceremonia anuală Umhlanga la „Fata Regelui” din Lebombo, lângă frontiera de est a țării.

Monarhia absolutistă din Eswaitini este una dintre ultimele trei de acest fel rămase în Africa. Țara este condusă de regele Mswati al III-lea și familia acestuia, cei ce prezidă ceremoniile tradiționale, precum Umhlanga și ceremonia primelor fructe. Viața locuitorilor din Swaziland se concentrează pe tradiții și familie, multe din ele poligame și continuând să păstreze riturile și obieciurile străvechi.

Fostul Swaziland este cunoscut și pentru produsele de artizanat de excepție, plus peisajele naturale splendide, în special pe platourile din partea de vest, ce se ridică la mai mult de 1.800 de metri deasupra nivelului mării și sunt brăzdate de o multitudine de cursuri de apă, cascade și defilee împădurite.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...