Ghid turistic Extremadura

Ruinele amfiteatrului roman din Mérida Ruinele amfiteatrului roman din Mérida

Extremadura este una dintre cele mai neglijate destinații ale Spaniei de către turiști. Acest mediu natural aspru și spectaculos a fost leagănul conchistadorilor spanioli, deschizătorii de drumuri ai pelerinilor de peste oceane, cei responsabili de bogăția și puterea imperiului. Izolată până în marile descoperiri și uitată imediat după acestea, Extremadura s-a bucurat totuși de o epocă de aur, atunci când eroii săi se întorceau de voiajele îndelungate plini de aur, pentru a trăi o viață de huzur.

Trujillo, locul de naștere al lui Pizzaro, dar și Cáceres, au fost construite cu ajutorul comorilor conchistadorilor, moștenirea lor arhitectonică supraviețuind veacurilor, până în zilele noastre. Apoi avem Mérida, cel mai bine conservat oraș roman din Spania și mănăstirile Guadalupe și Yuste, prima extraordinar de bogată, iar cea de-a doua plină de amintiri din epoca imperială. În sfârșit, pentru a descoperi crâmpeie din decorul natural spectaculos al Extramadurei, nordul oferă Parque Natural de Monfragüe.

Aproape inaccesibilă prin intermediul transportului public, dar cu siguranță una din destinațiile obligatorii din regiune, este mănăstirea Guadalupe, un punct de pelerinaj pentru credincioși timp de sute de ani. Colinele bogat împădurite ale La Vera sunt primele semne de vegetație mai abundentă dacă sosiți dinspre Madrid, spre vest, urmând autopista A5.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...