Ghid turistic Plasencia

Apeduct în Plasencia Apeduct în Plasencia

Situat la umbra muntilor Sierra de Gredos si inconjurat din trei laturi de Rio Jerte, orasul Plasencia arata mult mai bine din afara decat este, de fapt, in realitate. O data ajunsi in orasul vechi, zidurile sunt greu de gasit – mare parte din ele proptesc acum pilonii din spatele caselor -, iar catedrala nu este nici macar pe jumatate construita, insa Plasencia totusi merita o oprire de cateva ore. Dispune de cateva baruri animate, cafenele placute si o piata interesanta, Plaza Mayor, locul de desfasurare a pietei agricole in fiecare marti dimineata, organizat aici inca din secolul al XII-lea.

Catedrala din Plasencia este, de fapt, alcatuita din doua biserici – una noua si una veche – construite spate in spate. Constructia a inceput pentru La Nueva la sfarsitul secolului al XV-lea, insa dupa numeroase probleme tehnice proiectul a fost abandonat in 1760, cand partea nefinalizata a fost, simplu, zidita. Dispune totusi de cateva caracteristici interesante, cel mai notabil fiind altarul sculptat de Rodrigo Aleman si descris de Oficiul Turistic National drept „corul cel mai rabelaisian din intreaga Crestinatate”. Vechea parte a catedralei, cunoscuta sub numele de La Vieja, a fost construita intre secolele XIII si XIV si gazduieste acum un muzeu – biletul de intrare permite accesul spre sihastriile de aceeasi varsta.

Pe partea opusa a catedralei este Casa del Dean, cu un balcon ciudat, in forma provei unei corabii. Mergand mai departe de la catedrala, de-a lungul calle Blanca, ajungeti in Plaza de San Nicolas, unde, potrivit traditiei locale, a fost construita o biserica cu scopul de a impiedica doua familii rivale sa traga sageti din casele alaturate. Pe calle Trujillo, langa spital, Museo Etnografico TExtil Provincial contine cateva costume nationale multicolore si exemple de lucrari ale artizanilor locali. Multe dintre exponate sunt inca in uz in cele mai izolate din satele provinciei Plasencia.

La intrarea in localitate, pe drumul principal ce leaga Plasencia de Avila, se gaseste Parque de la Isla, pe malurile Rio Jerte. Indreptati-va aici pentru o plimbare relaxanta sau un picnic. Ceva mai la nord de aici sunt ruinele celor 55 de arcuri ce sustineau apeductul din secolul al XVI-lea, proiectat de Juan de Flandes si folosit pentru a furniza apa orasului.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...