Ghid turistic Gambia

Vegetație tropicală în sezonul ploios Vegetație tropicală în sezonul ploios

Ca o despicătură adâncă în partea vestică extremă a continentului african, Gambia este o lungă întindere de pământ ce se prelungește spre interior de la coasta Oceanului Atlantic, urmând cursul maiestuosului fluviu omonim. Poate că este unul dintre cele mai mici state din Africa, cuprins între Senegalul de nord și cel sudic, dar devine rapid o alternativă pentru turiștii europeni, la aglomeratele resorturi mai bine știute de către noi. Câștigă teren și datorită varietății incredibile de păsări, a căror observare se găsește la îndemâna oricui.

Descoperirea Gambiei ca și destinație turistică a ultimilor ani se datorează dezvăluirilor de ultim moment, făcute de diferite personaje influente, ce exprimă viața unor rude mai îndepărtate, sosite de pe tărâmuri africane în țările mai civilizate, ca și sclavi.

Capitala Gambiei, Banjul, se găsește în partea de sud a estuarului fluviului cu acelasi nume, un centru comercial ce înseamnă pentru turiști ceva mai mult decât rampa de lansare către hotelurile ce se întind de-a lungul a 40 de kilometri de coastă nisipoasă. Aceste plaje spălate de apele Oceanului Atlantic au fost poreclite „coasta zâmbitoare”, atât pentru splendoarea lor tropicală, cât și pentru atitudinea prietenoasă a localnicilor, ce invită binevoitor turiștii către rezervațiile naturale, hotelurile de calitate și piețele de produse artizanale. Toate acestea se află la doar 6 ore de zbor cu avionul din Europa, o distanță aproximativ egală cu cea care ne desparte de unele destinații turistice situate la aceeași latitudine față de ecuator, din Caraibe.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...