Ghid turistic Ghana

Parcul Național Mole Parcul Național Mole

Fostă colonie britanică, cunoscută sub numele de Gold Coast (Coasta de Aur), Ghana a fost prima naţiune africană capabilă să-şi declare independenţa, în 1957. Este o ţară de dimensiuni relativ reduse, situată în vestul Africii, între Togo şi Coasta de Fildeş şi poate fi considerată, din multe puncte de vedere, o bijuterie tropicală. O destinaţie ce abundă în istorie, cultură, viaţă sălbatică şi peisaje fascinante, Ghana dispune de o gamă variată de atracţii turistice surprinzătoare. De-a lungul şi de-a latul celor 10 regiuni ale sale, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de zâmbetele calde ale locuitorilor binevoitori.

Dacă ne gândim la parcurile şi rezervaţiile sale naţionale, în care se păstrează adevărate sanctuare de floră şi faună, putem să spunem că natura a fost extrem de generoasă cu Ghana. De la pajiştile din Parcul Naţional Mole din partea de nord, pădurile sale sunt gazdele unei varietăţi largi de animale de tot felul, în timp ce speciile de păsări şi de fluturi sunt cu adevărat prezenţe unice. Pădurile tropicale, precum cea din interiorul Parcului Naţional Kakum din partea central-sudică, cu traseele naturale şi cărările născute sub bolta înaltă oferită de coronamentul înfrunzit, sunt un veritabil paradis pentru eco-turişti. Kilometri întregi de plaje neatinse, cascade, coline şerpuitoare îmbrăcate de un verde aprins, râurile şi lacurile, completează portretul unei destinaţii perfecte pentru iubitorii de natură şi frumos.

Diversitatea grupurilor etnice din Ghana şi tradiţiile străvechi păstrate de localnici au modelat unul dintre mediile africane cele mai bogate din punct de vedere cultural, iar o vacanţă aici poate cuprinde, alături de atracţiile naturale, minunantele festivaluri tradiţionale, muzică, dans şi o largă varietate de artă decorativă artizanală. Centrul spiritual şi cultural al ţării este regiunea Ashanti, gazda tribului dominant al naţiunii, ce poartă acelaşi nume cu teritoriul pe care-l locuiesc, faimos astăzi pentru produsele lucrate manual şi măiestria în ţesătorie, în special în crearea hainelor autohtone „kente”.

Capitala vibrantă a ţării, oraşul Accra este rampa de lansare spre restul atracţiilor turistice din Ghana. Este situat în cea mai mică, dar şi cea mai dens populată regiune de lângă Golful Guineea. Oraşul modern dispune de facilităţi de cazare excelente, restaurante şi o viaţă de noapte activă, pieţe multicolore şi este un bun punct de plecare pentru a explora coasta atlantică din partea sa apuseană, cu multe plaje umbrite de siluetele palmierilor, resorturi, forturi străvechi, castele şi mici aşezări pescăreşti cu adevărat fascinante. Fortăreţele şi castelele ce punctează linia de coastă datează încă din secolul al XV-lea şi cunosc istoria ocupaţiei europene, bătălii sângeroase şi trista sclavie. Castelul Cape Coast, fortul St Jago şi Castelul Elim sunt pe lista UNESCO de obiective turistice protejate.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...