Dacă doriți să vedeți plajele Cretei sau monumentele arheologice ale Atenei, considerați o vizită în Grecia între sfârșitul lui aprilie (după Paște) și sfârșitul lui iunie. Mulțimile nu sunt atât de deranjante, vremea este călduță însă deloc dogoritoare, iar infrastructura funcționează la capacitate rezonabilă. Septembrie și octombrie oferă aproximativ aceleași avantaje. Sezonul turistic se derulează între iunie și septembrie și aduce după sine multe zile însorite, o multitudine de activități dar și o aglomerație sufocantă. Câteva dintre cele mai importante evenimente ale Greciei au loc în această perioadă. Între ele, se remarcă Festivalul Atenei, cu spectacole muzicale găzduite în vechile amfiteatre grecești, oferind o experiență culturală unică.
Iernile sunt umede și reci în partea continentală, cu excepția insulei Creta. Calitatea serviciilor turistice în timpul iernii lasă de dorit, iar multe din unitățile de cazare sunt închise. Pare să fie perioada în care angajații industriei turismului din Grecia au propria vacanță, însă lucrurile par să se îmbunătățească din acest punct de vedere, cel puțin în ultimii ani, de criză.
Veți avea parte de tipare diferite ale climei în funcție de regiunea grecească pe care o vizitați. Pentru verile mediteraneene tipice, călduroase, și iernile blânde, îndreptați-vă spre sudul și centrul țării. Lunile mai, iunie, septembrie și octombrie sunt plăcute, în timp ce iulie și august pot deveni toride. Nordul Greciei, pe de altă parte, dispune de un climat mai apropiat de cel continental.
Munții Pindului oferă o barieră naturală pentru partea estică a țării, ce primește mai puține precipitații decât vestul. Zăpada este o prezență anuală la munte, în special în Munții Pindului și Rodopi.
Surse imagini
- Grafic: © Globi | Public Domain Mark 1.0
- Meteora: Atlantios - Pixabay | Licență Pixabay