Ghid turistic Insulele Cook

Atolul Aitutaki Atolul Aitutaki

Binecuvântate cu peisaje încântătoare, ape turcoaz mărginite de plaje cu nisip alb și strălucitor, recife de corali multicolore, Insulele Cook reprezintă una dintre cele mai frumoase destinații turistice din zona Pacific, perfecte pentru o vacanță în care soarele și apa să prevaleze. Răspândite pe o suprafață de 2 milioane kmp de ocean, arhipelagul insulelor Cook este compus din 15 insule, situate în centrul triunghiului format de insulele polineziene, la est de Tonga și Samoa și la vest de Tahiti. Insula Rarotonga este cea mai mare dintre acestea iar Aiututaki este cea mai mică dintre insulele Cook, de dimensiunile și formația unui atol. Clima este plăcută, temperaturile înalte fiind moderate de vânturile alizee. Sezonul mai uscat ține din aprilie până în noiembrie, iar cel umed din decembrie până în martie.

Insulele Cook oferă o multitudine de atracții și activități pentru toate gusturile. Cu reperele sale naturale sau artificiale, grădinile sale tropicale, luxuriante, plajele superbe și cele mai frumoase lagune din lume, Insulele Cook sunt locul perfect pentru petrecerea unei vacanțe de vis. Aceste bijuterii de insule sunt escapada ideală pentru proaspeții căsătoriți aflați în luna de miere sau cuplurile romantice în căutarea plajei perfecte într-un adevărat paradis tropical. Nunțile celebrate aici sunt recunoscute internațional și din punct de vedere legal. Împrăștiate pe suprafața insulelor găsiți resorturi turistice total adecvate unei luni de miere, care să cuprindă, în afară de cazarea în sine, restaurante cu o bucătărie delicioasă și cafenele realizate cu mult bun gust.

De la snorkelling și scuba diving în apele limpezi precum cristalul pline de pești tropicali, lagunele magnifice înconjurate de plajele de nisip fin, la drumețiile în pădurile montane și la oportunitățile de shopping pe care le oferă piețele în aer liber, luna voastră de miere în Insulele Cook se poate transforma într-o amintire de neuitat, la care să vă gândiți cu plăcere toată viața!

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...