Ghid turistic Pacific

Insule din Palau, Oceanul Pacific Insule din Palau, Oceanul Pacific

De la întinsele regiuni arse de soare ale Australiei, la vârfurile înzăpezite ale munţilor din Noua Zeelandăzona Pacific şi Oceania vă pregăteşte o mulţime de oportunităţi pe care nu le puteţi rata într-o viaţă de om. Şi dacă asemenea trăsături nu vă încântă, încercaţi atunci drumeţiile în marea verde a pădurilor din Papua Noua Guinee, snorkelling în apele Mării Bariere de Corali sau pregătiţi-vă de o petrecere nonconformistă în Queenstown. 

Din punct de vedere etnologic, insulele din Pacific şi Oceania pot fi divizate în trei mari regiuni: Melanezia, Micronezia şi Polinezia. Ultima dintre ele acoperă majoritarea teritoriilor aflate în partea centrală şi de sud a Oceanului Pacific, Micronezia ocupă partea de nord şi Melanezia partea de vest, cuprinzând şi câteva insule mai mari. 

Din punct de vedere geografic, Oceania şi zona Pacific este o colecţie vastă de mase de uscat izolate în ocean; Australia este cea mai mare insulă de pe Terra; Noua Zeelandă este compusă din două insule principale; restul regiunii este înţesată de paradisuri tropicale, incluzând Fiji, Vanuatu, Noua Caledonie şi multe altele. Două dintre zicalele caracteristice ale regiunii fac dovada modului de viaţă de aici, unul similar celui găsit doar în Jamaica: „fă-ţi un scop din asta” şi „ia-o uşor, nu te grăbi”. Chiar dacă par la prima vedere contradictorii, nu se poate să nu te gândeşti că zona Pacific şi Oceania se găseşte undeva la mijloc. Pe de-o parte, este o regiune puternic competitivă pe scena economiei mondiale, pe de altă parte nu trebuie să faci mari eforturi pentru a ţi le imagina. Totuşi, această atmosferă relaxată prezintă o deficienţă: pur şi simplu nu găseşti provocări. Comunicarea e uşoară, transportul este la îndemână, chiar şi vremea este blândă, încântătoare, uşor de suportat. 

Pentru o utilizare mai facilă, ghidul nostru turistic dedicat zonei Pacific este structurat pe ţări, regunile acestora şi localităţile pe care le cuprind, laolaltă cu atracţiile turistice importante. Ghidul turistic al Oceaniei şi al Pacificului cuprinde cele două civilizaţii importante, Australia şi Oceania, dar nu cuprinde Indonezia sau Malaezia, pe care le-am înglobat în ghidul turistic pentru Asia, făcând parte dintr-o zonă mai amplă, denumită generic Australasia. Folosiţi menu-ul din partea stângă (sus pe mobil) pentru a naviga între destinaţii.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...