Ghid turistic Insulele Virgine Britanice

Tortola, golful și plajele Tortola, golful și plajele

Insulele Virgine Britanice este unul dintre acele locuri pe care trebuie neapărat să le experimentaţi ca să le întelegeţi pe deplin. Terenul muntos şi pădurile luxuriante, apele verzi ideale pentru scufundări şi snorkelling, stâncile maiestuoase, reciful de corali şi peştii multicolori sunt doar câteva dintre frumuseţile pe care le puteţi admira la nesfârşit fără să vă plictisiţi.

Fiind capitala iahtingului din Caraibe, Insulele Virgine Britanice atrage milioane de turişti din toate colţurile lumii. Cu o populaţie de aproximativ 29.000 de locuitori, Insulele Virgine Britanice reprezintă un arhipelag de 60 de insule principale şi câteva insule mai mici nelocuite. Vremea este constantă pe tot parcursul anului, fără modificări seminificative de sezon. Vara, temperatura se situează între 21 şi 26 grade Celsius, iar în timpul iernii între 22 şi 28 grade Celsius.

Tortola, cunoscută de asemenea sub numele de „ţara turturelelor” sau „oraşul de ciocolată”, este de departe cea mai mare şi mai aglomerată insulă, oferind clădiri vechi, grădini botanice de renume mondial, plaje ideale pentru snorkelling şi mult mai multe. Road Town este capitala, de asemenea, unul din centrele comerciale importante ale insulei, oferind o varietate de obiecte de artizanat din Caraibe şi bijuterii făcute aici. Bucătăria din Tortola reflectă spiritul insulei. Aceasta cuprinde un amestec de delicatese locale, cum ar fi homarul proaspăt, carnea de capră şi scoici. Aici oamenii sunt prietenoşi şi primitori.

Anegada sau „insula scufundată” este o insulă de nisip şi corali, situată în nordul Insulelor Virgine Britanice. Aici locuiesc aproximativ 250 de oameni, însă niciunul dintre ei nu a găsit legendara comoară ascunsă în reciful Horseshoe, unde există mai mult de 500 de epave. În acest colţ de lume vă puteţi răsfăţa în apele limpezi sau puteţi face plimbări lungi pe plajele pustii. Insula Anegada are două iazuri masive de sare şi cel mai mare efectiv de păsări flamingo.

Virgin Gorda a fost denumită aşa după o amintire a lui Cristofor Columb care asocia insula cu imaginea unei femei culcate. Această insulă oferă cluburi vibrante şi o viaţă de noapte palpitantă, staţiuni de lux şi desigur, peisaje superbe marine. Pond Bay, Devil’s Bay şi Spring Bay sunt plajele cele mai cunoscute datorită grotelor misterioase din granit şi varietăţii plantelor şi păsărilor exotice.

Pe cele 16 insule locuite ale Insulelor Virgine Britanice garanţia şi confortul sunt garantate. Insulele dispun de vile, pensiuni, hoteluri, resorturi de lux, astfel încât să se potrivească oricărui tip de turist. Insulele Virgine Britanice sunt ideale atât pentru călătoriile de afaceri, cât şi celor alături de familie şi se potrivesc de asemenea celor în căutarea unui refugiu romantic.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...