Ghid turistic Insulele Virgine Americane

Capitala St. Thomas Capitala St. Thomas

Renumite pentru plajele „virgine”, vremea tropicală perfectă, apele adânci şi limpezi, Insulele Virgine Americane reprezintă o destinaţie perfectă pentru orice vârstă. Denumite şi Indiile de Vest, Insulele Virgine Americane sunt situate în Marea Caraibelor, având o suprafaţă de 346 kilometri pătraţi şi 108.612 locuitori.

Alegând ca destinaţie Insulele Virgine Americane n-o să vă puteţi niciodată plictisi. Există atât de multe lucruri de făcut şi de expperimentat, obiective de vizitat şi peisaje minunate de admirat încat veţi simţi nevoia să vă întoarceţi iar şi iar. Acest loc minunat este perfect pentru scuba-diving, excursii la bordul unui caiac, drumeţii linişite pe jos, navigaţie şi bineănţeles o viaţă de noapte plină de surprize plăcute.

Insula Saint Croix este una dintre insulele care intră in componenta Insulelor Virgine Americane. Aici nu ar trebui sa rataţi ocazia de a vizita Grădina Botanica Saint George, unde puteţi admira frumuseţea diverselor specii de plante rare, copaci şi flori. Acest loc păstrează cu foarte mare grijă o varietate impresionantă de specii de plante indigene. Parcul Rain Forest este de asemenea un obiectiv natural ce nu trebuie trecut cu vederea. Acesta adăposteşte arbori roşii, mango, pruni, lămâi dulci şi diverse tipuri de viţă de vie şi ferigă. Puteţi ajunge la Rain Forest (Padurea tropicală) pe Route 76 denumit şi „Drumul mahonului” sau pe alte drumuri mai mici ce vă permit o excursie prin pădurea tropicală.

Saint Croix este de asemenea şi locul unde se află sediul Guvernului, un exemplu viu de arhitectură daneză. Davis Bay Beach este una din plajele cele mai cunoscute de pe Saint Croix, cu apă cristalină de culoarea turcoazului, nisip fin; un loc propice petrecerii timpului alături de familie sau prieteni. O altă plajă celebră este Sandy Point, o plajă ideală pentru o escapadă departe de ochii lumii. Acest loc este interesant şi prin faptul că protejează broaştele ţestoase aflate pe cale de dispariţie.

O altă insulă „virgină” este Saint Thomas, ce oferă plaje moderne de înalta clasă pentru turişti, cum ar fi faimoasa şi liniştita plajă Breuers Bay sau Hull Bay, o plajă relativ calmă, ideală pentru vacanţele în care sunteţi însoţiţi de copii.

Morning Star Beach este una dintre cele mai aglomerate şi nonconformiste plaje de pe Insulele Virgine Americane, datorită adunărilor de tineri de aici, un loc preferat de comunitatea gay, dar şi a oceanului de bikini. Saint Thomas vă va oferi amintiri de neuitat: veţi putea vedea o varietate de creaturi de a căror existenţă nu aţi ştiut niciodată înainte. Snorkellingul în Koki Beach, jet skiul, parasailingul vă vor duce mai aproape de impresionanta lume a mărilor.

Insula Saint John sau Insula Sfântului Ioan este îmbogăţită cu cele mai multe plaje special amenajate în scop turistic. Cruz Bay este una dintre acestea, o pljă insulară ce iniţial a fost un mic golf înconjurat de zone umede şi mangrove şi adaptată pentru a bucura milioane de turişti.

Trunk Bay este plaja cea mai modernă de pe insulă. Este o plajă frumoasă, uimitoare, cu nisip alb şi moale. Este acoperită de cocotieri şi plante tropicale. Havksnest Beach este un golf exclusivist şi confortabil, special pentru vacanţele petrecute cu familia. Water Island este cea mai mică dintre Insulele Virgine Americane. Are aproximativ 500 de locuitori şi este recomandată celor care vor să uite pentru câteva zile de civilizaţie.

Oferindu-vă un spectacol cu influenţe americane şi daneze, îmbinate cu caracterul deschis şi ospitalier al caraibienilor, Insulele Virgine Americane reprezintă locul cu care oricine se poate identifica în căutarea vacanţei perfecte.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...