Observatorul regal Greenwich

Dată: 26 Apr 2014
Autor: 
Categorii atracție: Muzee tematiceObservatoare și planetarii

Observatorul Regal din Londra (sau Observatorul Greenwich) a fost deschis in 1675 si a fost prima cladiri cu scopuri clar stiintifice din Marea Britanie. Astazi, Muzeul Observatorului Regal este dedicat prezentarii unei colectii enorme de instrumente astronomice si de navigatie, telescopuri si ceasuri cu o vechime de pana la 400 de ani.

Este un loc in care puteti explora istoria timpului si a astronomiei. Exista cateva exponate care va arata cum sa navigati folosind stelele sau cum sa folositi latitudinea sau longitudinea folosind cateva dintre vechile echipamente ale trecutului.

Muzeul Observatorului Regal este gazda liniei de separatie a celor doua lumi, locul in care se gaseste Greenwich Mean Time (GMT) si este faimos pentru primul meridian al pamantului, construit initial pentru o mai buna orientare pe mare. Atrage vizitatori din intreaga lume si este singurul loc in care putem sa stam deasupra liniei care separa estul si vestul. Locatia Observatorului Regal este in parcul Greenwich, de unde puteti avea unele dintre cele mai frumoase vederi panoramice asupra Londrei.

Cateva dintre activitatile deosebite de aici sunt privirea caderii bilei de semnalizare a timpului, la ora 13:00 si, bineinteles, catararea in telescopul gigantic, cel mai impozant din intregul Regat Unit. Puteti admira si cronometrul pentru longitudine marina, apartinand lui John Harrison si premiat in nenumarate randuri, numit H4.

Muzeul Observatorului Regal cuprinde si singurul planetarium public londonez. Poate cuprinde 120 de persoane si ofera efecte vizuale si perspective interesante ale minunilor si misterelor universului. Toate spectacolele sunt gazduite de catre astronomii care lucreaza la Observatorul Regal din Londra amabili si doritori sa va raspunda la toate intrebarile pe care le puteti avea.