Ghid turistic Londra

Panoramă cu Londra și podurile de pe Tamisa Panoramă cu Londra și podurile de pe Tamisa

Unul din putinele orase cu adevarat multiculturale ale lumii, Londra este un loc care necesita cel putin o vizita intr-o viata de om. Acesta este cel mai mare oras din Marea Britanie si Uniunea Europeana, gazda a peste opt milioane de oameni de toate nationalitatile si culturile si unul dintre putinele orase care, cel mai probabil, va avea ceva de aratat aproape oricarui tip de turist.

Londra are cel mai mare PIB din Europa si alaturi de New York, este cel mai important centru comercial al lumii. Este estimat ca locuitorii Londrei vorbesc peste 300 de limbi. Orasul este gazda a patru locuri din patrimoniul UNESCO: Turnul Londrei, Kew Gardens, Greenwich si Westminster Abbey (cu Palatul Westminster si Biserica St. Margaret). Metroul orasului Londra reprezinta cea mai veche retea de metrou a lumii. Londra a fost numita gazda a Jocurilor Olimpice 2012.

Desi prezenta oamenilor in aceste locuri din vremuri preistorice a fost dovedita, cele mai importante asezari dateaza din timpurile romane, in 43 d.Hr. In timpurile anglo-saxonilor Londra a evoluat in asezarea Lundewic. In timpul domniei lui Alfred cel Mare, numele orasului a fost schimbat in Ealdwic (orasul vechi). Orasul incepe rapid sa castige in importanta dupa secolul al XI-lea, cand Eduard Confesorul a reconstruit zona Westminster, transformand-o in centrul administrativ al Angliei. In vreme ce orasul se dezvolta in privinta comertului si mercantilismului iar Imperiul Britanic creste, Londra devine un oras de mare importanta comerciala si politica. In secolul XX a devenit si centrul culturii pentru tineret si este acum recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante centre culturale ale lumii.

Orasul prezinta suficiente atractii turistice pentru orice tip de turist. Ca urmare a dezvoltarii Imperiului Britanic, muzeele contin cateva dintre cele mai importante exponate existente, de la statui grecesti sculptate inainte de nasterea lui Hristos, pana la cele mai recente progrese stiintifice. Cele mai importante muzee din Londra, precum British Museum, National Gallery si Science Museum, au, de asemenea, avantajul de a nu percepe nicio taxa obligatorie de admisie (chiar daca exista o cerere de donatie la intrare). Alte puncte importante numara: Turnul Londrei (fosta resedinta pentru regii Angliei, fosta inchisoara, acum locul in care sunt pastrate bijuteriile coroanei), Madame Tussaud (muzeul figurinelor de ceara, continant un numar important de personalitati din trecut si prezent), Palatul Buckingham (resedinta actuala a monarhiei britanice), Trafalgar Square (loc de intalnire celebru), Galeria Nationala, Palatul Westminster (sediu al Parlamentului), celebrul Big Ben, Westminster Abbey (loc de odihna pentru cei mai faimosi conducatori englezi), Regent Park sau Gradina Zoologica din Londra.

Faimoasa pentru cluburile sale, Londra are tot ce trebuie pentru o viata de noapte speciala, potrivita si celor mai ferventi petrecareti. Londra va oferi, de aemenea, si suficient divertisment in materie de concerte live. Pentru iubitorii de teatru, West End va furniza seara ideala. Pentru pasionatii de shopping, Oxford Street, Bond Street si Regent Street se vor dovedi, mai mult ca sigur, un paradis al cumparaturilor.

Fie ca sunteti un amator de mancare traditionala englezeasca, pe care o puteti gasi la preturi rezonabile in majoritatea pub-urilor englezesti, fie ca preferati mancarea de fast-food sau pizza, oricine poate gasi ceva rezonabil, oriunde s-ar afla in Londra. Cu toate acestea, daca apreciati o mancare gourmet, fiti pregatiti pentru a cheltui mai multi bani decat ati cheltui in oricare alta capitala europeana. Ca oras multicultural, Londra va ofera toate tipurile de produse alimentare, de la clasicele mancaruri frantuzesti sau italienesti, pana la bucataria picanta asiatica (din Chinatown si nu numai) si la restaurantele specializate in fripturi (Steak Houses) din zona Leicester. Este posibil sa doriti sa va consultati cu o persoana care locuieste in Londra sau un ghid (pagina noastra de restaurante), pentru a va alege locurile in care sa luati masa, pentru ca exista locuri foarte accesibile in zone mai putin cunoscute sau ferite de aglomeratie.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...