Aeroport Mahon Menorca

Aeroport Insula Menorca, Baleare, Spania Aeroport Insula Menorca, Baleare, Spania

Detalii Menorca

Aeroportul care serveste insula Menorca (cunoscuta si sub numele de Minorca) se afla in partea de sud-vest a capitalei Mahon, la cinci kilometri distanta de aceasta. Este usor accesibil din Mahon conform marcajului rutier de pe autostrada ME-12 si urmand apoi MA-14 direct spre aeroport. Venind din directia opusa, dinspre Ciutadella, trebuie sa va incadrati pe autostrada ME-1, care da in aceeasi MA-14. Aeroportul din Menorca dispune de doua parcari, oferind loc suficient pentru a va lasa masinile. Una dintre parcari se poate folosi pentru a va lasa masina pe termen lung si dipune de 250 de locuri, iar cealalta este pentru perioade mai scurt si poate gazdui aproximativ 500 de masini.

Daca nu dispuneti de propria masina si doriti sa inchiriat una de la aeroport, se poate rezolva. Procedura era simpla si oferta pusa la dispozitie de cele cateva companii de profil este destul de variata. Ar fi indicat sa verificati, inainte de a ajunge pe aroport, daca vreuna dintre aceste companii lanseaza oferte promotionale. Dupa ce vacanta ia sfarsit, puteti foarte usor sa lasati masina in acelasi aeroport. Tot ce aveti nevoie este o carte de credit sau bani cash, permisul de conducere si un act de identitate sau pasaport. Daca preferati sa calatoriti cu autobuzul, fie pentru ca nu doriti sa va incadrati bugetul, fie ca doriti sa va bucurati de peisaj si sa beneficiati de luxul ca altcineva sa conduca in locul vostru, in ambele sensuri de calatorie intre Mahon si aeroport, veti putea gasi curse de transport public care pleaca la ore regulate si care ofera conditii decente si curate de calatorie.

Prin urmare, puteti sa va alegeti autobuzul care sa va aduca din statia principala din Mahon spre destinatia dorita. Daca in schimb doriti sa luati un taxi, veti gasi un numar important de masini asteptand in statia special amenajata la usa principala a aeroportului. Daca luati in calcul rezervarea unui taxi inainte de a ajunge la aeroport, puteti face asta din confortul propriului camin, urmand ca masina dorita sa va astepte la destinatie. Trebuie doar sa va uitati dupa soferul care poarta indicativul cu numele vostru in terminalul de sosiri al aeroportului.

Exista un singurul terminal in aeroportul din Menorca, folosit atat pentru plecari, cat si pentru sosiri. In incinta terminalului, gasiti chiar si un centru de informatii, situat la etajul 1, unde puteti cere eventuale detalii despre aeroport sau despre insula Menorca. In afara de spaniola, la centrul de informatii, mai puteti folosi engleza si de foarte multe ori, chiar si limba germana. Departamentul de sosiri va pune la dispozitie si un centrul de informare turistica, care se gaseste la parterul aeroportului din Menorca. Puteti obtine diferite informatii despre anumite resorturi turistice sau despre evenimentele care au loc in timpul vacantei voastra pe insula.

Daca vi se face foame sau sete in timpul in care asteptati cursa, aeroportul din Menorca va pune la dispozitie si un numar de restaurante, gasite atat in zona de pana in check-in, cat si in zona de dupa. Daca parasiti insula si ati omis sa va cumparati o amintire sau daca pur si simplu doriti sa beneficiati de reducerile de taxe, puteti apela la magazinele de duty free, prezente in zona de dupa check-in si control vamal. Nu va faceti probleme ca nu mai aveti euro cu voi, exista un exchange automat pe unul din peretii din zona duty free.

Aeroportul din Menorca este proiectat special pentru usura si transportul pentru persoanele cu dizabilitati. Exista locuri speciale de parcare, precum si toalete amenajate in acest sens. Liftul panoramic care va ia de la parter si va duce la etajul 1, va lasa chiar langa rampa de intrare in restaurant. Aeroportul publica si o mica foaie volanta, care poate fi ridicata de la biroul de informatii, cuprinzand informatii referitoare la structura si dotarile aeroportului, atat in format text, cat si in Braille.

Departamentul de bagaje pierdute si o agentie de turism se gasesc tot in cladirea terminalului. In acest moment, nu exista sali de conferinta sau facilitati pentru afaceri insa puteti gasi in incinta unui hotel, la cinci kilometri distanta pe drumul spre Mahon. Puteti verifica orice alta informatie despre zborurile operate pe aeroportul Mahon sau serviciile puse la dispozitie de catre acesta, pe pagina de internet oficiala www.aena.es.

Surse imagini

Ultimele articole

Lacul Bow, Canada

Cele mai frumoase peisaje din Canada

În România, de obicei, nu luăm în calcul Canada. Totuși, adevărul este că greu ni se poate întâmpla să descoperim o ț...
Plaja Voulisma, în Agios Nikolaos, Creta

Cele mai frumoase locuri din Grecia

Lista celor mai frumoase locuri din Grecia este afișată puțin mai jos, în clar - toate cele 26 de destinații la care ...
Aeroportul din Palermo

Aeroporturi Sicilia

O insula importantă în peisajul turistic mediteranean, Sicilia este foarte bine conectată de principalele orașe din I...
Vapor al companiei de croaziere Aida

Croaziere în Europa

Caracteristica unică a croazierelor este diversitatea oferită, atât la nivelul serviciilor de la bord, a duratei sau ...