Ghid turistic Menorca

Citadela Menorca Citadela Menorca

Cunoscuta in mod romantic sub numele de Bijuteria Marii Mediterane si mai mult evocativ sub numele de Insula Albastra de catre localnici, insula Menorca este pozitionata la 240 de kilometria sud-est de Barcelona si este cea mai nordica dintre insulele Balearea. Locatia ei izolata a insemnat ca, in pofida apartenentei de Spania, Menorca a reusit sa ocoleasca cumva boom-ul turistic de pe continent si a pastrat un caracter linistit si pitoresc. Este insula pe care puteti gasi chiar plaje nepopulate, chiar si in mijlocul lunii august.

Cu o istorie adancita in timpuri preistorice, minoice, romane sau maure, trecutul insulei Menorca este perfect evidentiat de varietatea de monumente gasite aici, orasele stravechi si artefactele raspandite pe toata suprata insulei. Ca un punct de importanta strategica din Marea Mediterana, legaturile pe care Menorca le are cu navele militare sau comerciale continua si in zilele noastre, ca o destinatie importanta pentru vapoarele de croaziera, o comunitate pescareasca inca activa si cadrul deosebit pentru practicarea sporturilor pe apa. Cu mai multe plaje decat Mallorca si Ibiza la un loc, zona de coasta a insulei Menorca este accesibila si intesata de o multitudine de locuri interesante, in care se pot incerca activitati diverse, de la navigari cu ambarcatiuni mai mici pana la windsurfing, de la snorkelling la caiac. In ciuda marimii sale, regasite si in etimologia numelui, Menorca este foarte putin aglomerata si o destinatie turistica mai degraba de natura intima.

Zona rurala a insulei Menorca este o combinatie uimitoare de rezervatii naturale, peisaje pitoresti si mici localitati incantatoare. De la carnavalele organizate in orasele mai mari, la festivalurile (renumitele fiestas) pe care le puteti experimenta in localitatile mai mici si pana la servirea unei mese delicioase intr-unul din satele aproape adormite de pe coasta, apropierea Menorcai de entuziastii sporturilor pe apa merge mai presus de incredibilele plaje si apele lor precum cristalul.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...