Ghid turistic Mozambic

Plaja în provincia Inhambane Plaja în provincia Inhambane

Cu palmieri aliniați de-a lungul apelor de un albastru strălucitor, Mozambicul este o destinație turistică aleasă de mulți dintre africanii din partea de nord a continentului și din ce în ce mai populară pentru europeni. Proaspăt ieșită dintr-o perioadă turbulentă, dominată de războaiele civile și de dezastrele naționale ale secolului XX, Mozambic a renăscut ca o țară pacifistă, dar deloc prosperă, chiar dacă industria turistică este în continuă creștere, cu din ce în ce mai multe resorturi pe plajă, răsărind din loc în loc pe linia de coastă, de-a lungul idilicelor insule semi-deșertice din arhipelagul Bazaruto.

Apele limpezi ale Oceanului Indian mișună de viață marină, de la cei mai mici peștișori și arici de mare ce populează recifele de corali la rechinii balenă ce rătăcesc de-a lungul coastei, fac din Mozambic una din cele mai bune destinații ale lumii în materie de scuba diving și snorkelling. Deși prea puțin popular în rândul vizitatorilor, turismul urban oferă în capitala Maputo câteva experiențe plăcute, fie că este vorba de unul din restaurantele de calitate ale orașului, fie că este vorba despre enormele piețe, pline de artizanaturi. Orașul adăpostește și câteva muzee ce expun istoria tumultoasă a țării. Viața de noapte a capitalei este la fel de colorată, în cluburile sale deservite de formații live.

Cea mai potrivită perioadă pentru a vizita Mozambic este între lunile aprilie și octombrie. Din iunie până în octombrie, aveți parte de cel mai răcoros sezon, când temperaturile pe timp de noapte necesită ceva mai gros, însă în timpul zilei tinde să fie din nou cald, excelent pentru înot și activități pe plajă. Între noiembrie și martie aveți parte de sezonul ploios, iar temperaturile din această perioadă sunt excesive.

Câteva dintre atracțiile importante ale țării din partea de sud-est a Africii merită menționate: plajele de calitate de pe insula Benguerra sau din Vilanculos, arhitectura portugheză și islamică veche de pe insula Mozambic sau viața sălbatică din Parcul Național Gorongosa. O destinație dificilă, Mozambic este totuși potrivit pentru turiștii ce-și doresc o vacanță încărcată de aventură și doze sănătoase de relaxare. Prețurile mici, localnicii prietenoși și peisajele ce pot fi afișate oricând pe o carte poștala, Mozambicul este una dintre cele mai avantajoase destinații turistice ale lumii.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...