Ghid turistic Nicaragua

San Juan del Sur San Juan del Sur

Amplasată în inima Americii Centrale și frumos ascunsă între două oceane, nu este deloc surprinzător faptul că Nicaragua a primit supranumele de Țara Lacurilor și a Vulcanilor. Este destinația perfectă pentru cei în căutare de aventură și de o vacanță unică, presărată cu experiențe de neuitat. Gazda unor lagune magice, a pădurilor tropicale luxuriante, a plajelor cu nisip fin, mangrovelor, rezervațiilor sălbatice, cascadelor fantastice și a unor peisaje naturale spectaculoase, țara are atât de multe lucruri de oferit, încât o să vă fie greu să alegeți de unde să începeți.

Combinația dintre cultura autentică bogată și geografia cu forme dramatice, marcată de lacuri și o grămadă de vulcani, este lucrul care face din Nicaragua un pământ atât de special. Nicaraguanii, care se autointitulează „Nicas”, sunt faimoși pentru spiritul lor prietenos și natura lor primitoare. O vizită în Nicaragua înseamnă, peste toate, o experiență turistică completă, într-o atmosfera captivantă.

Numele de Nicaragua provine de la „Nicarao”, numele unui trib stabilit pe malurile Lago de Nicaragua, înainte de Conquista spaniolă a Americii și „Agua”, însemnând „apă” pe limba spaniolă, datorită prezenței celor două mari lacuri, Lago de Nicaragua (sau Cocibolca) și Lago de Managua (sau Xolotlan), precum și multitudinea de lagune și râuri care străbat regiunea. Întinzându-se pe o suprafață de 130.000 kmp și adăpost pentru cei peste 5,5 milioane de locuitori ai săi, Republica Nicaragua este divizată în trei regiuni geografice majore: Câmpiile Pacifice din partea de vest, Regiunea Centrală și Câmpiile Atlantice în partea de est, fiecare dintre ele prezentând caracteristici unice și propriile atracții turistice.

Pentru o mai bună organizare administrativă, Nicaragua este împărțită în 15 departamente și două regiuni autonome, urmând, într-o oarecare măsură, modelul administrativ spaniol.

Câmpia Pacifică este cea mai populată regiune, situată în spectrul lanțului muntos Maribios, cu cele 25 de conuri vulcanice și câteva dintre cele mai spectaculoase și impresionante plaje din întreaga Americă Centrală. Managua – capitala țării – este și ea localizată în Câmpia Pacifică, oferind patru lagune principale, hoteluri de clasă mondială, mall-uri luxoase, discoteci, cluburi, teatre și cinematografe. În Managua puteți găsi, de asemenea, câteva restaurante cu mâncare fină, atât din bucătăria internațională, cât și din cea tradițională.

Regiunea Centrală este o zonă activă din punct de vedere ecologic, cuprinzând câțiva munți de peste 1.000 de metri înălțime și o abundență de faună și floră, în interiorul pădurilor luxuriante. Adăugați aceste amănunte peisajului marin, recifelor de corali și zonelor agricole și veți vizualiza imaginea ecoturismului local. Regiunea este, de asemenea, considerată o ultimă frontieră în materie de surfing, din întreaga Americă Centrală.

Câmpia Atlantică este locul perfect pentru iubitorii naturii. O varietate impresionantă de păsări și animale se poate vedea aici, incluzând vulturi, tucani și câteva specii de maimuțe, căprioare cu coada albă și tapiri.

Cele mai populare atracții turistice din Nicaragua sunt vizitele în mijlocul coronamentului impresionant al pădurii tropicale, tururile însoțite de ghizi turistici în regiunea rurală pentru a vizita câteva din satele reprezentative ale locului și experimenta cultura autentică din Nicaragua, stațiunile cu profil SPA, oferind ședințe de masaj terapeutic, precum și un număr mare de activități și sporturi de apă, precum pescuitul, navigarea la bordul unor ambarcațiuni private și scufundările. Nu în ultimul rând, veți fi plăcut surprinși de viața de noapte vibrantă a micuțului stat din America Centrală, una din principalele atracții din Nicaragua.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...