Ghid turistic America Centrală

Ruinele de la Tikal, Guatemala în America Centrală Ruinele de la Tikal, Guatemala în America Centrală

Înconjurată de Pacific și Atlantic pe ambele părți, lungimea suplă de uscat a Americii Centrale se derulează din Mexic până în America de Sud și este alcătuită din 7 națiuni: Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Costa Rica, Nicaragua și Panama. Conflictele politice și civile ce au măcinat această regiune în anii 1980 au ținut departe turiștii, însă această reputație negativă pare să se schimbe în ultima perioadă de timp, devenind populară în special în rândul turiștilor nord-americani, așa cum este cazul celor ce-și cumpără sau construiesc o a doua casă în Panama sau Costa Rica. Pădurile tropicale sunt pline de ruine maiașe și de viață sălbatică, iar întreaga regiune este înțesată de vulcani, mulți dintre ei încă activi. Cazarea, transportul și mâncarea au prețuri neașteptat de mici, iar populația este una primitoare și prietenoasă.

Atunci când o comparăm cu America de Sud, America Centrală este mai avantajoasă din mai multe puncte de vedere, în principal datorită masei compacte de plaje și frumuseți naturale, strânse într-un areal destul de redus în dimensiuni, însă nu oferă aceleași atracții exotice pe care le găsim din plin în sudul marelui continent american. Turiștii sunt atrași, de cele mai multe ori, de plajele și templele de pe malul Mării Caraibilor, la mică distanță de coasta Statelor Unite ale Americii, cea mai utilizată rampă de lansare pentru întreaga regiune. Cea mai comercială zonă se găsește în nord, în preajma Guatemalei, însă și celelalte state prezintă propriile atracții, la fel de surprinzătoare, însă mai puțin mediatizate. Este locul perfect pentru a vă exersa cunoștințele de limbă spaniolă, vorbită în toate statele pe care le cuprinde.

Se poate vizita cu ușurință la bordul vapoarelor de croazieră ce oferă în mod regulat itinerarii avantajoase în fiecare dintre țările Americii Centrale, fiind apreciată atât pentru activitățile legate de apă, precum scuba-diving sau snorkelling, cât și de către cuplurile în căutare de romantism, ce preferă intimitatea și exotismul.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...