Ghid turistic Portixol

Portul de agrement din Portixol Portul de agrement din Portixol

Fosta asezare pescareasca, Portixol este si unul dintre cele cinci porturi din jurul capitalei Palma. Este recunoscut pentru ambientul sau rural, chiar daca locatia este una urbana.

Micul port Portixol este recomandat pentru ambarcatiuni si iahturi mai mici si toate tipurile de barci de pescuit. Multe dintre cladirile din jurul portului sunt vopsite in alb si au apartinut pescarilor care au trait si au muncit in zona. In vremurile moderne, majoritatea au fost consolidate si redecorate, servind acum ca restaurante, cafenele, baruri si chiar case de oaspeti operate de localnici. Putin mai departe, putem gasi plaja Portixol, o portiune de nisip auriu de 20 – 30 de metri latime, de-a lungul coastei. De-a lungul aceleiasi promenade care trece pe langa plaja si separa multitudinea de hoteluri de mare, puteti chiar merge pe role, daca sunteti un fan al acestora si va place miscarea in aer liber. Este locul perfect pentru cei care nu doresc sa paraseasca orasul Palma dar doresc sa prinda putin soare si sa faca plaja.

Promenada in sine a trecut prin numeroase schimbari, mai ales in ultimele decade, datorita dezvoltarii turismului. In ultima perioada de timp, Portixol a fost infrumusetat cu palmieri, au fost instalate bancute de-a lungul plajelor si a fost marcata o ruta pentru biciclisti, pentru ca toata lumea sa se bucure de adevarata valoare a locatiei. In afara numeroaselor restaurante si cafenele, Portixol este renumit pentru hotelurile de calitate si facilitatile de cazare. Faleza Portixol atrage in fiecare an pictori amatori sau profesionisti din intreaga lume, in special in timpul verii, cand vremea este mai calma, la adapost de brizele marii si temperaturile mai reci din timpul iernii.

In timpul unei zile normale din sezonul turistic, atunci cand trecem pe langa frumosul port Portixol, putem observa celebrele llauts (ambarcatiuni tranditionale de pescuit din Mallorca), localnici stand de vorba cu turistii, toti in jurul meselor micilor restaurante sau baruri si bucurandu-se de o cafea sau o tapas, chiar delicatese culinare bazate pe fructe de mare si peste. Vorbind despre mancare, aceasta nu este chiar o zona traditionala, este mai degraba influentata de bucataria internationala, ca o parte a unei atmosfere urbane vibrante si entuziaste.

Cartierul vecin El Molinar arata chiar mai vechi, pastrand mai multe elemente din fosta asezare pescareasca. Este zona rezidentiala construita in jurul vechiului dar aglomeratului port pescaresc Portixol. Numele de El Molinar provine din limba spaniola si inseamna moara de vant, probabil datorita abundentei de mori de vant pe care inca le mai putem vedea in regiune, folosite in mare parte pentru a depozita produsele sosite de pe mare. Biserica impozantaNostra Senyora del Remei poate fi gasita la doar 5 minute de mers pe jos.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...