Ghid turistic São Tomé și Príncipe

Gâtul vulcanic Pico Cão Grande Gâtul vulcanic Pico Cão Grande

Aţi auzit vreodată de remarcabila destinaţie São Tomé și Príncipe? Dacă nu, atunci urmăriţi îndeaproape mica noastră prezentare şi ghidul turistic aferent şi descoperiţi secretele magice din spatele acestui mic paradis tropical. Cuibărite în Golful Guinea, la 250 km vest de continentul african, insulele prea puţin explorate São Tomé și Príncipe, cunoscute în mod oficial ca şi Republică Democrată São Tomé și Príncipe, formează un arhipelag împreună cu insulele Bioko şi Annobon. Datorită originilor sale vulcanice, insulele au fost binecuvântate cu un peisaj natural magnific, oferind o vegetaţie abundentă, fantastică, vaste suprafeţe de teren dens împădurite, o cultură istorică colonială, jungle tropicale populate de păsări exotice, plaje curate şi cochete încadrate de palmieri şi, nu în ultimul rând, o călduroasă ospitalitate.

Descoperite şi revendicate de către portughezi în a doua parte a secolului al XV-lea, São Tomé și Príncipe acoperă o suprafaţă totală de 964 kmp, aproape de patru ori mai mare decât Bucureştiul, cuprinzând o populaţie de până în 200.000 de locuitori, majoritatea locuind în São Tomé, pitorescul oraş-capitală şi cel mai mare centru urban al ţării, cu o arhitectură tipic colonială portugheză şi o mulţime de parcuri atractive.

São Tomé şi Príncipe se bucură de o climă ecuatorială călduroasă, cu temperaturi înalte şi umiditate peste medie, cu un singur sezon ploios, din octombrie până în mai. Martie este considerată luna cea mai plină de precipitaţii. Din iunie până în septembrie puteţi experimenta perioada mai uscată şi mai răcoroasă, cu temperaturi în jurul valorii de 28 de grade Celsius, considerate, prin urmare, lunile cele mai potrivite pentru activităţile turistice.

Deschizându-şi porţile pentru turişti doar în 1987, insulele São Tomé și Príncipe au reuşit să-şi păstreze farmecul original, rămânând în mare parte neatinse şi neexplorate de turismul comercial, oferind relaxarea perfectă celor care doresc să se izoleze în mijlocul frumuseţilor naturale pure, cu un număr decent de atracţii, demne de a fi vizitate. Pe suprafaţa acestor insule uimitoare veţi găsi o gamă variată de obiective turistice, incluzând oraşul São Tomé, insula Príncipe, plaje spectaculoase, tipicele Rocas şi casele de pe plantaţii, scufundări, pescuit, observarea balenelor şi a păsărilor şi alte activităţi legate de apă.

São Tomé (Sfântul Toma, în traducere liberă) este faimos pentru istoria sa vibrantă şi cultura fascinantă. Este gazda Palatului Prezidenţial, a numeroase catedrale, a Bisericii Pescarilor, golfuri nisipoase, precum şi a bulevardelor largi, înşirate de-a lungul zonei de coastă. Aeroportul Internaţional São Tomé se găseşte, de asemenea, în cadrul oraşului. În São Tomé aveţi posibilitatea să încercaţi adevăratele experienţe de scufundări şi snorkelling, plimbări la bordul diferitelor ambarcaţiuni sau puteţi, efectiv, să vă plimbaţi desculţi de-a lungul plajelor sale superbe. Nu rataţi minunatele căderi de apă găsite aici, câteva dintrele ele fiind opriri obligatorii pentru orice turişti. Oraşul este bine cunoscut pentru jocul său specific, numit Tchiloli.

Micuţa dar frumoasa insulă Príncipe, situată la aproximativ 145 km nord de insula São Tomé, acoperă o suprafaţă de circa 139 km pătraţi (cam jumătate din Bucureşti), găzduind, printre altele, muntele Pico del Príncipe, cel mai înalt punct al insulei, cu o altitudine de 948 metri. Santo Antonio este cel mai mare şi mai interesant oraş al insulei, renumit pentru arhitectura sa colonială, bine păstrată. În vremurile de odinioară plantaţii, părţile de nord şi de centru ale insulei sunt acum redate circuitului natural, fiind încet transformate în păduri.

În São Tomé și Príncipe puteţi găsi o varietate deosebită de facilităţi de cazare, oferind, în acelaşi timp, experienţe istorice şi culturale de primă mână. Tipurile de cazare variază de la resorturile locale, la hoteluri, casa coloniale şi de oaspeţi, cu preţuri potrivite oricărui buget. Hotelul Miramar este cel mai renumit dintre acestea, faimos şi pentru restaurantul pe care îl pune la dispoziţia turiştilor, unde puteţi degusta preparate culinare din bucătăriile europene şi africane, precum şi o piscină de dimensiuni decente, înconjurată de un decor natural deosebit.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...