Ghid turistic Ruanda

Parcul Național Akagera Parcul Național Akagera

„Țara celor o mie de coline” (Pays de Mille Collines), așa cum mai este cunoscută cunoscută, în special de vorbitorii de limbă franceză, Ruanda este un stat mic și dens împădurit din partea de centru a Africii; peisajul pitoresc colinar este punctat de plantații de ceai, munți spectaculoși și vulcani semeți, cu strălucitorul lac Kivu în vest.

Astăzi, Ruanda se concentrează în principal pe eco-turism, un paradis al iubitorilor naturii și gazda celei mai mari populații de gorile, în cadrul Parcului Național al Vulcanilor. Urmărirea superbelor primate este cea mai mare atracție a țării; statutul critic al acestor animale în pericol de dispariție a fost adus în atenția publicului larg prin intermediul filmului „Gorillas in the Mist”, turnat în preajma Virunga. Parcul Național Pădurea Nyungwe este gazda unui număr mare de primate ceva mai mici în dimensiuni, precum și pentru 275 de specii de păsări, în timp ce Parcul Național Akagera este teritoriul animalelor mai mari, locul în care se pot vedea turmele de elefanți și bizoni, lei, hipopotami și alte animale ce populează peisajul tipic de savană, în mijlocul rețelei de mlaștini și lacuri. Apele Lacului Kivu sunt înconjurate de coline terasate, ce au permis apariția plajelor, a celor câtorva insulițe mai mici și a resorturilor de la Gisenyi, Kibuye și Cyangugu.

Trecutul Ruandei ca națiune nu prezintă, totuși, o imagine la fel de frumoasă, moștenirea celor 60 de ani de război și conflicte sporadice și-a pus amprenta asupra populației. Genocidul oribil în care au murit 800.000 de persoane în doar 3 luni, generat de tensiunile prelungite dintre minoritatea Tutsi și majoritatea Hutu, a șocat întreaga medie internațională în 1994. De atunci, Ruanda a trebuit să se chinuie pentru a se putea promova ca o destinație turistică viabilă, bogată în cultură, dar și în viață sălbatică, mândrindu-se cu o bucătărie delicioasă și cu o ospitalitate proverbială. 

Recent, a început să arate semnele unei dezvoltări rapide și un interes autentic în valorile naturale pe care le deține. Orașul Kigali, situat în inima geografică a Ruandei, traversează o la fel de rapidă dezvoltare economică, jucând rolul de capitală a țării, fiind cel mai important centru comercial și poartă principala de acces pe teritoriul Ruandei.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...